Remek és ötletes animációs kisfilmet készítettek az elmúlt év fontosabb hazai pillanataiból.

A CUB Animation Bucsi Réka irányításával a 2016-os év lezárásaként egy remek kis animációt tett össze az elmúlt év legfontosabb eseményeiből, #Ezvoltamievunk 2016 címmel. A benne látható és Budapestet jelentősen érintő események nagy részéről mi is hírt adtunk, így könnyedén felismerhetjük, mi foglalkoztatott 2016-ban bennünket. A kisfilm készítői szerették volna azt kihangsúlyozni, hogy bár nehéz évre tekinthetünk vissza, mégis történt számos olyan jó dolog, aminek örülhetünk.

Bucsi Réka ötletesen és remekül oldja meg az egymásba átúszó történéseket, Széll Tamás kecsegéje például a Szabadság hídon piknikezők tányérjára kerül.

Nem mehetünk el szó nélkül többek között a Saul fia elnyert Oscar-díján, az elnyert olimpiai és paralimpiai érmeken, Király Gábor védésein a foci Eb-n, emlékezetes volt továbbá az a pár délután és hétvége, amit sokan a lezárt Szabadság hídon piknikeztek (zenéltek, jógáztak) végig, nem felejthetjük el azt sem, hogy Széll Tamás megnyerte a Bocuse d'Or európai döntőjét ételkölteményeivel. A Kodály-módszer az Unesco szellemi kulturális örökségének része lett, Horváth Kornélt pedig a világ legjobb ütősének választották meg.

Gyártó: CUB Animation. Rendező:

Bucsi Réka, zene: Kalotás Csaba, látvány: Lovrity Kata, Tompa Borbála Eszter, animáció: Menráth András, Tamás Iván, produkció: CUB Animation, producer: Szederkényi Bella, gyártásvezető: Gelley Bálint Farkas.