A jótékonyságot és a klímaváltozást szem előtt tartó csapat több projektje is szerepel a BBC cikkében.

Ha kicsit több művésziséget várunk egy-egy köztéri karácsonyfától, az teljesen érthető a BBC szerint, így összeválogatták különböző országokból azokat a karácsonyfákat, amelyek valamiben különböznek a megszokott óriásgömbös, tűlevelű társaiktól, melyekről csillogó papírba csomagolt üres dobozok lógnak.

A 2015-ben az Erzsébet térre kihelyezett adományfa is bekerült a sorba, amelyet a Hello Wood a magyar Ökomenikus Segélyszervezettel, a Design Terminállal és a BVA-val együttműködésben épített, sőt, az első helyen említi a portál.

A fotó alatt kifejtik, hogy a magyar építészeti csapat úgy gondolta, a karácsony legyen annak is kicsit boldogabb, aki nem teheti meg, hogy jólétben ünnepeljen A 16 méteres fa a jótékonyság szimbólumává vált nálunk, hiszen lebontása után elemeit tűzifának osztották szét rászoruló családok között, hogy melegben lehessenek a téli időszakban. A BBC cikkében megtaláljuk a Hello Wood egy másik alkotását is, amelyet tavaly Londonban állítottak fel: a Let It Snow nevű projekthez 365 szánkót használtak, ebből állt össze a karácsonyfa. Ez a globális felmelegedésre figyelmeztette az embereket. A Hello Wood egyébként idén a Müpa elé épített egy fát, ennek elemeit az intézmény kommunikációra használja majd fel a jövő évben.