Szuper lehetőség nyílik a magyar DJ-knek arra, hogy ország-világnak is megmutassák magukat és szettjeiket. A New Yorker ugyanis egy nemzetközi DJ-versenyt indított NYDJAY néven, amire bárki szabadon jelentkezhet, január 8-ig. A szetteket aztán egy szakmai zsűri és a közönség is értékeli, a régiónként rendezett elődöntők után pedig Ibizán kerül szembe egymással a nyolc legjobb versenyző. A nyertesnek európai turné és az Untold Festival 2017-en való fellépés jár jutalmul, ráadásul szerződést kap a Sushi 3000 nevű booking ügynökségtől.

A New Yorkert eddig valószínűleg a ruhavásárlással kötöttük össze, de most már Európa legnagyobb DJ-versenyének megszervezése kapcsán is eszünkbe juthat. A nemzetközi megmérettetésre első körben a kontinens nagy városaiban fog sor kerülni, az előszűrésen átesett magyar DJ-k például az Akváriumban csapnak majd össze. A regionális elődöntők után pedig irány az elektronikus zene fővárosa, Ibiza, hogy egy "gigantikus fináléval" záruljon a verseny.

Na de hogyan is lehet eljutni idáig?

  1. A nevezőknek az NYDJAY.com weboldalán megtalálható információk alapján a versenyhez tartozó Mixcloud-ra kell feltölteniük szettjeiket, január 8-ig.
  2. Ugyaneddig, azaz január 8-ig szavaz a közönség.


  3. A legjobb négy versenyző egy szakmai zsűri előtt csap össze a verseny következő fordulóján, az Akvárium Klubban.
  4. A 8 legjobbnak ítélt DJ Ibizán száll versenybe egymással.
  5. A nyertes európai turnézási és az Untold Festival 2017-en való fellépési lehetőséget kap, valamint egy szerződést a Sushi 3000 nevű booking ügynökségtől.

Nevezni tehát a hivatalos oldalon lehet, és aki megteszi, különféle kedvezményekben is részesül. Például nyerhet jegyet a decemberben kezdődő Club Tour valamelyik eseményére, ami 11 hatalmas bulit jelent a világ legmenőbbnek közé sorolt klubjaiban. Addig is, hetente csíphetünk el hangulatokat nagy zenei eseményekről és bulisnak ítélt városokból, hiszen a spanyol dj Danny Avila – aki a NYDJAY fővédnöke – Ronja Hilbig énekesnővel együtt heti egyszer bejelentkezik a világ valamelyik pontjáról, legutóbb például

Los Angelesből.

Danny azt nyilatkozta: „Karrierem kezdete óta olyan emberek vesznek körül, akik megbíznak bennem, és teljes mértékben támogatnak. A sikereim szempontjából ez a támogatás létfontosságú volt és ma is az. A NEW YORKER NYDJAY koncepcióját azért találom nagyszerűnek, mert ez a verseny lehetőséget ad a művészeknek arra, hogy a megfelelő embereket megismerve szakmai kapcsolathálót alakítsanak ki. A versenyen a fiatal DJ-k bemutatkozhatnak a közönség és a szakma előtt is, ami karrierje indulásakor hatalmas lökést ad egy kezdő Dj-nek."Sok sikert a nevezőknek, bővebb infót itt találtok: