Erősnek ígérkezik az előttünk álló hétvége programügyileg: nyit a Vörösmarty téri adventi vásár, jön a Placebo, búcsúzik a Blind Myself, most lesz a divattervezők legnagyobb hazai rendezvénye és még a magyar labdarúgó-válogatott is pályára lép.

Csütörtök
A vetítések mellett a programban szereplő filmek alkotóival és az emberi jogi ügyek mellett elkötelezett civil szervezetek közreműködésével szerveznek kerekasztal beszélgetéseket, közönségtalálkozókat és nyílt vitafórumokat is a vasárnapig tartó Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon.

A ReelRock filmek a hegymászás nagymestereinek főszereplésével novemberben újra Budapestre érkeznek. A 11. világ körüli filmturné ismét elhozza a Corvin focipályányi mozivásznára a sportág legnagyobbjait és persze az év legjobb hegymászó történeteit.

Hétféle ember, hétféle magány, elszeparált életek, több tucat csehovi karaktert és történetüket magukba sűrítve. A Dollár Papa Gyermekei új előadása a drámaíró különböző darabjait olvasztotta eggyé, összegyúrva a társulatra jellemző skandináv hidegséget Csehov humorával és oroszos lágyságával.

A Dollár Papa Gyermekei ezzel a produkcióval kilép a lakás- és stúdiószínház kereteiből, a nagyteremben valósítja meg vízióját – csütörtökön a Trafóban.Az ausztrál Hysteric magas fokon túr elő elveszett vagy régi, ismeretlen italo- és szintipop és diszkóklasszikusokat, mint ahogyan keveseknek van hozzá érzéke – oka is van annak, hogy nemcsak elvétve lépeget fel, de egyenesen turnékra indul Európában. Csütörtökön Budapestre is ellátogat.

Régi, hagyományos élményeket elevenítenek fel belvárosi kényelemmel – szalonnasütés a Ráday utcában!
A szabadtéri tűzrakás és sütögetés után elfogyaszthatod azt, amit elkészítettél. És ha még így sem melegedtél fel igazán, helyben készült forralt bor kínálatából választhatsz.
PéntekMár november közepén megnyílik az Európa 10 legszebb vására között jegyzett Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár, ami a főváros egyik legszebb főterén várja a látogatókat. Az évente 3-400 ezer turistát vonzó esemény az utóbbi években számos átalakuláson ment keresztül, idén is változatos kínálattal és programmal érkezik.

Közép-Európa legnagyobb egynapos indoor fesztiválján a budapesti Hungexpón négy helyszínen, közel 40 DJ-t és producert láthatsz a nemzetközi és hazai szcéna legjavából. Pénteken jön a Bónusz Electronic Music Festival.A Marie Claire Fashion Days a hazai divatélet és a magyar tervezők legfontosabb rendezvénye – nagynevű dizájnerek, feltörekvő tehetségek és világmárkák tolmácsolásában ismerheted meg a jövő évi trendeket.

“Azt kell mondanom, hogy olyan dalokat is játszani fogunk, amelyekre már megesküdtem, hogy soha többé nem játszom el.” Ezek a Placebo énekesének, Brian Molkónak a szavai. Hogy betartja-e a őket a 20 éves jubileumi koncerten, november 11-én kiderül.Gáláns német house és technó ütemek, andalító dallamok. A Kölnben élő PeterPardeike az elmúlt években sorra vette a legkomolyabb címkéket és nem tétovázott klubokat felpörgetni live szettjeivel.

Ezt fogja tenni péntek este is a Corvinban.Szombat
Az alapnak számító Terra Hungarica tagokon (11 borvidék, 30 bortermelő) túl idén már külföldi borászok is kiállítanak majd Európa számos kiemelkedő borvidékéről. A közös nevező továbbra is a természethűség. A több mint 100 bor mellett, hasonló szellemiségben készült italokat és ételeket is kóstolhatnak majd azok, akik jegyet váltanak a Mitiszol Fesztiválra.

A hagyományos szombati reggeli kínálat mellett bemutatkozik a magyar kecsegekaviár frissen sütött blinivel vagy rasztigajival (kecsegével töltött piráski), egy pohár ajándék Törley nyerspezsgővel a MoszkvaTér
Orosz Bisztróban. Kóstold meg szombat reggel a különleges fekete kaviárt asztalfoglalás nélkül, piaci környezetben! (x)A Szimpla Treasures november havi témái: fotók, mai és antik fényképezőgépek, diavetítők, diafilmek, régi filmfelvevők, mozitekercsek, poszterek, plakátok, grafikák, nyomatok, linometszetek, illusztrációk, képregények, tükrök, képkeretek, illetve ezen területek bármelyikén született újrahasznosított alkotások. Várnak tehát nézelődni a Szimpla Kertben.

Több olasz pizzarajongó ismerősüntől és egyéb forrásokból is hallottuk, hogy a XV. kerületben szédületesen jó pizzát készítenek, remek alapanyagokból, szívvel-lélekkel és szaktudással. Mi is ellátogattunk hát a kertvárosi KemencésPizzába, ahol néhány szempillantás alatt a nyers, feltétekkel megpakolt tésztakorongokból gőzölgő, igazi olaszos pizza lesz, vékony tésztával, roppanós széllel és úgy nyúló sajttal, ahogy azt a giccsesebb reklámokban látni. Ez viszont nem giccs, nincs semmi, ami ne lenne igazi náluk. A mesteri pizzákért tehát igencsak megéri kirándulni egyet, bárhonnan.21 év után búcsúzik a zenekar az aktív zenei élettől. Várnak szeretettel mindenkit, aki kíváncsi egy utolsó, különleges, maratoni hosszúságú Blind Myself koncertre, melyen az újabb dalok mellett számos régi szerzemény is felcsendül majd, ex-blind tagokkal kiegészülve a színpadon november 12-én a Dürerben.

Az Ötkert és az MoziCom újra összefogott és ismét megrendezi a legnagyobb filmes bulit november 12-én. És ha szerencséd van, még a moziterembe is bejuthatsz egyenesen a premier előtti vetítésre. Megtudhatod azt, amit Harry Potter is tudott.VasárnapA csoport leggyengébbnek tartott tagjával játszik vasárnap a magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőt a Groupama Arénában.

A szlogen szerint a legendás Kispipa helyén a MALTeR gasztropubként indul és kocsmaételeket kínál az utca emberének. Mit takar ez? Olyan egyértelmű ételeket, amelyekkel mindannyian találkoztunk már például a nagymama ebédlőasztalán; jól lehet velük lakni, illenek a sör mellé és passzolnak a közép-európai kultúrkörbe.

Universal Monsters címmel április 22-én jelent meg a finn dark/gót rocker The 69 Eyes új stúdióalbuma, a 2012-es X lemez folytatása. Idén ősszel élőben mutatja be az új dalokat a banda Budapesten, méghozzá most vasárnap.