Ezen héten már korcsolyapálya is nyílik, pedig még csak most kezdődött el a november. A korizást űzők mellett az elektronikus zenét kedvelők járnak a legjobban a hétvégi budapesti kínálattal.

Csütörtök
A tavalyi meseszerű A-csoportos világbajnoki szereplés után először november elsején ünnepelhetik a szurkolók hazai pályán a férfi jégkorong válogatottat a 7Nemzet Hoki7 elnevezésű tornán.

Okkal nem írtuk le a cukormentes cukrászdák anomáliát, pedig olyan helyeken jártunk, ahol cukor hozzáadása nélkül készült édességeket lehet kapni. Bár egyre több a finomított cukrot teljesen kizáró hely, nagyon sokan próbálkoznak ezzel a műfajjal, minőségben nagyok az eltérések. Úgy döntöttünk, hogy azokat a süteményeket válogatjuk be összeállításunkba, melyek valóban ízletesnek bizonyultak, „mindenevő” és cukrot mellőző édesszájúaknak is. Sétálj egyet a szép őszi időben és ülj be valamelyik cukrászdába egy sütire!

Nem éppen hétköznapi életmű áll a nyugat-afrikai zene egyik ismert alakja, Salif Keïta mögött. „Azért születtem, hogy zavart keltsek” – nyilatkozta a zenész, aki csütörtökön a MüPában lép fel.

Péntek
A sikeres első év után 2016-ban Budapest már egy egész hétvégére a kortárs ékszerművészet fővárosává válik, hiszen az Ékszerek Éjszakája Budapest fesztivál november 4-től 6-ig, több mint 30 helyszínen kínál programokat az érdeklődő közönségnek.

Elő a korikat, november 4-én, pénteken 18-22 óráig jégdiszkóval, nagy bulival indítják a szezont a Jégteraszon. A belépő az eseményre egységesen 500 Ft.

A Hold utcai vásárcsarnok jó ideje nem az a hely, ahol szatyros néniket látunk jönni-menni, és ahová a nagy tételben vásárolható lecsópaprika miatt járunk. Az épület a street food Mekkája lett, és a számos, különböző ételekre specializálódott gasztrobár mellé immár a Kertész utcai kézművesburger-nagyhatalom, a Kandalló is felzárkózott. Ahogy a többi bisztróban, úgy a „Kandi kistesójában” is a gasztronómiai rafináltság és az fast food egyszerűségének kettőssége uralkodik.Ha azt mondjuk, hogy Miami, akkor jégkrémezve görkorizó lányok és színes zakós filmbéli nyomozók ugorhatnak be. De ha azt mondjuk, hogy Miami és az underground találkozása, akkor a Finale Sessions kiadó – ami Michael Zucker igazgatása alatt a deephouse és a deeptechno metszetében üzemel. Pénteken a LÄRM-ben.

A Telekom Electronic Beats, a Telekom nemzetközi zenei programja több mint 15 éve rangos eseményekkel vesz részt Európa nagyvárosainak kulturális életében. A TelekomElectronic Beats Festival tavaly új köntösben, kétnapos rendezvénnyel tért vissza, 2016. november 4-én pedig ismét ugyanebben a formában jön el többek között Budapestre is, szokás szerint a legnagyobb nevekkel. (X)

Óriási mérföldkőhöz érkeztek a szervezők, ugyanis meghívhatták egyik személyes kedvencüket, Hybrist-t a Corvin Club nagytermébe. Az amerikai származású, utánozhatatlan producer Prágából érkezik péntek estére Budapestre.Szombat

Az Il Grande Misteri The Family Gospel School of Humanity for the current times című kezdeményezés keretein belül Andrea Bocelli november 5-én ingyenes koncertet ad Budapesten a Szent István-bazilikában.Menj el Magyarország legnagyobb fotós szakmai rendezvényére, a Photoexpóra és próbáld ki vásárlás előtt a fotóipar legújabb eszközeit. Canon, Nikon Fujifilm, Sony, Pentax, Olympus mind ott lesznek, de november első hétvégéjén egy helyen lehet áttekinteni a hazai fotós táska, állvány, vaku és fotós lámpa kínálatot is.Szombaton Budapestre is elérkezik az évek óta Európa nagyvárosaiban megszervezett rendezvény, a PartyLike Gatsby.

Számos művész, mint burlesque-, charleston, balett és lindy hop táncosok, artisták, cirkuszi mutatványosok továbbá légtáncosok nyújtanak majd nem akármilyen élményt.

A Juno Reactor egy brit produkció, amely zenei, film és szépművészeti performansz együttvéve.
Ben Watkins találta ki 1990-ben. Az állandóan változó összetételű csapatban a világ legkülönbözőbb tájairól érkező zenészek játszanak együtt egy elektronikus alapokra épülő goatrance zenét – november 5-én a Corvin Clubban.Vasárnap
Palya Bea a magyar zenei színtér egyik meghatározó alakja, elismert dalszerző, énekes, előadóművész és író. Zenei anyanyelve a magyar népzene, de művészetére nagy hatással volt a cigány, bolgár, szefárd és indiai népek zenéje is. Bea leginkább saját dalait énekli, és ez nincs másképp tizenkettedik szólólemezén, A Nappali dalokon sem, melynek bemutatója vasárnap lesz az Akvárium Klubban.

Ukrán Filmhét kezdődik november 6-án az Urániában, kortárs és klasszikus ukrán filmekkel. A nézők megtekinthetik ’Az ukrán seriffek’ című dokumentumfilmet is, amellyel Ukrajna a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjra pályázik. Az Igor Iankovskyi Alapítvány és Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége további négy filmen keresztül mutatja be az ukrán filmművészet kiemelkedő alkotásait. (X)

A történelmi belvárosban egymástól sétatávolságra több katolikus templomot találunk, mint máshol egy egész kerületben. Egy vezetett túra keretében most arra vállalkoztunk, hogy ezeket járjuk be a Március 15. tértől kiindulva a Szervita térig, majd a Ferenciek terén és az Egyetem téren áthaladva a Váci utca volt a végállomásunk.

Ha szép az idő, követheted a példát.