Szintet lépett a gyulai kötődésű Cadeau Bonbon Manufaktúra és saját csokoládéval tör be az édességpiacra. Az új termék bemutatóját csütörtökön tartották a budapesti St. Andrea Wine & Gourmet Bárban.

A Cadeau központja Gyulán található. A helyi KézművesCukrászda emeletén rendezték be a csokoládéműhelyt, ahol több mint 60-féle kézműves bonbont és több tucat táblás csokoládét készítenek. Története 1992-re datálódik, amikor még nem volt ennyire elcsépelt a kézműves szó és nem használtuk minden második termékre. Budapesten a Veres Pálné utca 8-as szám alatt működik az üzletük.

A vállalkozást a "csokoládékészítő", BaloghLászló cukrász vezeti, aki több évtizedes tapasztalataira építve határozta el a saját csokoládé megalkotását, amivel kapcsolatban a csütörtöki kóstolón elmondta: "Azzal, hogy elkészítettük első saját márkás Grand Cru ét- és tejcsokoládénkat, új szintre léptünk. Pont olyan lett amilyennek elképzeltük a csokoládét, mely meghatároz minket.” És pont olyan, mintha újraélnénk a fiatalságunkat, ugyanis a 46%-os kakaótartalmú tejcsokoládéja a "gyermekkor ízét" hozza vissza: a karamellás tej, az illatos vajas keksz és a pirított mandula együttes íze a gyerekkorunkba repít. A 71%-os kakaótartalommal bíró ét változatban az intenzív kakaóíz mellett gyümölcsös ízek jönnek: maracuja, ananász, citrusokra emlékeztető jegyekkel találkozhatunk.

Szintén újdonságként limitált kiadásban (500 db) előálltak a Cadeau Csodaszarvas fantázianevű 100 szemes bonbonválogatással, melyben olyan ízek is találhatóak, amik a hagyományos választékban nincsenek.

A csomagolásnál figyeltek az újrahasznosításra: a táblás csokikat kartonpapír borítja, melyet csinos raffiamasnival kötnek át, és ha kibontjuk, akkor egy 100% növényi cellulózból készült vajpergamen borítja a csokoládét.