Folytatódik a szeptemberi fesztiválhétvége az előttünk álló napokban is: ezúttal sporthoz, sörhöz és persze a kultúrához köthető események viszik el a programkínálatot, ahogy az ilyenkor szokás.

Csütörtök
Az ételkiállítók mellett vegán sörös stand, könyves stand és sok más egyéb érdekesség is lesz a 2.

Vegan Food Festen.
Az eltelt lassan három évtizedben közel egymillió borkedvelő – hazai és külföldi – élvezte egy pohár borral a kezében a semmihez nem fogható panorámát a BudapestiBorfesztiválon, melyet ebben az évben is a Várban rendeznek.

"A város legjobb szendvicse" – így hirdeti magát a Hercegprímásutcában néhány hete nyitott Hamvich. Hogy ez tényleg megállja-e a helyét, azt mindenki maga dönti el, ám abban egyetérthetünk, hogy a szendvicsező több szempontból egyedinek tűnik.A Supernem az elmúlt években a hazai „élőzenés, klubos, fesztiválos” porond egyik igazi sztárja lett. Papp Szabi és zenekara kipróbált, de több éves színpadi múlt után is teljes lendületből zenélő együttes, mely fülbemászó, popos dallamokból, klasszikus, karcos rockból, punkos vadulásból és modern gitárzenéből kotyvasztja immár jellegzetesnek nevezhető stílusát. A banda csütörtökön a Kobuciban játszik.

Péntek
Szeptember 9-11. között ismét várnak a Városligeti Napozóréten hazai kézműves sörökkel és válogatott streetfood kínálattal a legelsőként indult hazai kézműves sörfesztiválon, a Főzdefeszten.

A Hadik történetének piros betűs napja lesz a szeptember 9., mivel újra megnyitja a kapuit a nagyközönség előtt. Az AmoebaBand isteni funkkal kezdi a ráhangolódást, akikhez csatlakozik Simon Marci, Kemény Zsófi és Bárány Bence egy-egy slam erejéig. Majd a Magashegyi Underground lép az alkalmi színpadra.A tánc csodákra képes: összehoz, megmozgat, mosolyt csal az arcokra. Így lesz ez idén is, ugyanis szeptember 9-én, pénteken immár 7. alkalommal nyílnak ki az ország legjobb tánciskoláinak kapui. Indul a Tánciskolák Éjszakája, melynek központi helyszíne idén is a fiatalok legkedveltebb szórakozóközpontja, a GozsduUdvar.

A 2.0-vá érett Esca sötétebb, esti dizájnt kapott, míg a "kis testvér" Tábla a monokrómra épít, fehér falakkal, galéria miatt kis belmagassággal és főszerepben a táblával, melyre mindennap felkerülnek az aktuális fogások, amikből összeválogathatjuk az ebédünket.
A Táblában jártunk a héten.

Finoman egyensúlyoz tovább a Disqrate a Párizs-Budapest tengelyen. Az AndrasGaray és Nigel Sorter reprezentálásban szívünket melengető house esemény ezúttal már a Francia Intézet támogatását is élvezheti, melynek legújabb állomásán Djebali lesz a Corvin és a Disqrate vendége.Szombat
Szeptember 10-11-én eljön ismét a budapesti kortárs kereskedelmi galériák szezonnyitó fesztiváljának, a GalleryWeekendnek az ideje. Idén is színes programokkal várják a közönséget közel 20 helyszínen.

Zene reggeltől késő estig.
Medence, termálvíz, szauna, street food, frissen csapolt sör, hideg fröccs, foci, P&B merch shop, gumikacsa. Ez a Pool & Beer. Pontosabban ez volt idén, szombaton jön a szezonzáró.

Drámák, zenés játékok, előadások, koncertek, film – és mindez egy helyen: a Dob utcai Spinozában. A szeptember 10. és 25. közötti Spinoza fesztivál 16 programjában 73 közreműködő lép fel.

Az akrobatikuskosárlabdázás legjobbjainak első nemzetközi versenyét rendezik Budapest legszebb terén. Vésd a naptáradba: szeptember 10., Budapest, Hősöktere.

Idén 17. alkalommal tartják meg Magyarország legnagyobb extrémsport fesztiválját. Több mint 100 profi sportolót hívtak meg a világ szinte minden pontjáról, hogy megküzdjenek egymással a magas pénzdíjakért.
A BMX, gördeszka, és inlinekorisok félelmetes trükkjei mellett a fantasztikus látványt a freestyle motorosok hatalmas ugrásai is garantálják majd. (x)

A barcelonai "urban flamenco" zenekar, a Latin Grammy-díjas OjosdeBrujo szinte teljes tagsága, fantasztikus énekesnője, egy virtuóz flamenco gitárossal kiegészülve: ez a Marinah& Chicuelo. A duó (vagy inkább zenekar) pár hete jelentette meg nagylemezét, aminek magyarországi bemutatója az A38Hajón lesz.Vasárnap
Magyarország – de talán közép-Európa – legnépszerűbb félmaratonjának számít a WizzAir Budapest Félmaraton, amit azért kedvelnek annyira a résztvevők, mert a Világörökség három helyszínét is bemutató, csodaszép vonalvezetésű pályán halad és mert szurkolók és zenészek serege biztat végig.

28 négyzetméter igényes gasztronómia és figyelő vendéglátás az, amivé a Rumbach Sebestyén utcai Sonkapult vált az elmúlt időkben. A fő profil továbbra is a reggeli, ám a mediterrán sonkák és remek sajtok mellett ebédmenüvel is készülnek, de este is betérhetünk hozzájuk egy pohár borra vagy sörre.A városi kertészek, virág- , gasztro- , és természetes dizájnrajongók piaca, közösségi tere.

A vasárnapi kiskertpiac olyan vásártér, amely az urbánus és fenntartható életmód kialakításához nyújt inspirációt, a megvalósításhoz szükséges növény-, gasztro- és dizájntermékeket.Immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Magyar Dal Napját: egyetlen színpadon, 12 órán át a népzenei és világzenei muzsikustársadalom legfontosabb képviselői váltják egymást a Kobuciban.