Shopping

Ahol összerakhatod Budapest legjobb szendvicsét – Hamvich

Fotó : Norbert Hartyányi/We Love Budapest
Ahol összerakhatod Budapest legjobb szendvicsét – Hamvich

“A város legjobb szendvicse” – így hirdeti magát a Hercegprímás utcában néhány hete nyitott Hamvich. Hogy ez tényleg megállja-e a helyét, azt mindenki maga dönti el, ám abban egyetérthetünk, hogy a szendvicsező több szempontból egyedinek tűnik.

Ilyen például a lehetőség, hogy a reggelizőhelyként indult Hamvich-ben saját magad pakolhatod össze a szendvicsedet. Persze nem a két ügyes kezeddel, hanem útmutatás alapján elkészítik neked ropogós kenyérből, spanyol sonkákból és sajtokból, no meg zöldségekből és szószokból. A szendvics ára értelemszerűen attól függ, miből és mennyit kérsz bele, de olyan hatalmas árrésre nem kell számítani az étlapon lévőekhez képest.
Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
A Spanyolországból importált sajtok és sonkák adják a hely másik különlegességét, ugyanis itt többek között a Budapesten alig beszerezhető, prémium minőségű iberico sonka és chorizo bújik meg a kenyerek között. Az iberico a jamon serranóval együtt a sonkák Rolls Royce-ai közé tartozik, ennél fogva kicsit drágább a boltban vagy a hentesnél kapható hagyományoshoz képest. A nálunk kevésbé ismert chorizo Spanyolország asztúriai konyhájának jellegzetes kolbászterméke, mely eléggé hasonlít a mi füstölt kolbászunkhoz.
Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
“Azzal próbálunk kitűnni a többi szendvicses közül, hogy nálunk minden egyes alkalommal frissen készülnek az ételek, tehát soha nem fordulhat elő, hogy mondjuk reggel elkészítjük azt, ami majd egész nap a pultban pihen és a töltelék összefolyik a kenyérrel. Az ott lévő szendvicsek csak mutatóban vannak, nem adjuk el senkinek” – mondja Randé Dániel üzletvezető, aki régóta a vendéglátásban dolgozik és régi vágya volt egy saját, delikátesz jellegű kis hely, szendvicsekkel és sonkákkal.
Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
Ez lett a Hamvich, melynek enteriőrjét is olyannak alakították ki, hogy ha betér a vendég, jó darabig emlékezzen a helyre. A küldetés teljesítve lett, köszönhetően a plafonra mázolt, csillagok közé festett baromfiknak és a falról lelógó hatalmas – szintén megvásárolható – egész sonkáknak.
Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
A szendvicsek közül az első hetek tapasztalataiból kiindulva az alap Hamvich (950 Ft) a legnépszerűbb, mely a már említett prémium sonka mellett paradicsomszószt, és sajtkrémet is tartalmaz. A deluxe változatban (1350 Ft) további feltétek segítik a jóllakást, míg a chorizós verziót a pikánsabb ízek kedvelőinek érdemes kipróbálni. Külön kiemelendő, hogy a gazdagon összeválogatott feltétek ellenére sem esik darabjaira a sokadik harapás után sem. A különleges élményt valóban a könnyed és szinte szétolvadó hispán sonkák jelentik, melyeket „csak úgy” is meg lehet venni, illetve kérhető az úgynevezett spanyol tál részeként, kenyérrel, kéksajttal, rozmaringos juhsajttal és olívabogyóval.
Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
Az alapszendvicsek (sonka, chorizo, serrano, tonhal) 450-600 forint közötti árról indulnak, ehhez jönnek a további feltétek a sajtoktól kezdve a szószokon át a zöldségekig. A közeljövőben, november-december környékén is érdemes lesz benézni ide, amikor forró levessel készülnek majd a hűvös, hideg idő ellen.
Hamvich

Cím: 1051 Budapest, Hercegprímás utca 19.
Facebook-oldal
UPDATE: Bezárt