A hétvégi Vingardiumért egy kicsit el kell hagyni a zsúfolt belvárost, és ki kell merészkedni a XVI. kerület zöldjébe. Itt, az Erzsébetligetben állnak fel ugyanis a boros pavilonok, és itt, a több száz éves fák árnyékában lehet majd borozgatni, zenei aláfestéssel. Összesen 30 kiállító bontja majd meg borospalackját, amik az ország mindenféle tájáról láttak szőlőt. Lesz még napsütés, koncertek, függőágyak, fűben elnyúlós piknik, de gondolnak a gyerekekre is. Mi pedig most a borszerelmesekre gondolunk a Harsányi Pincészettel együtt, és nyereményjátékot hirdetünk.

Szeptember első hétvégéjén érdemes lesz az Erzsébetliget felé orientálódni, főként ha valaki kedveli a jó magyar borokat, a street foodot, a fűben ücsörgést, a Bohemian Betyarst vagy Tóth Verát. Ilyen összetevői lesznek ugyanis a Vingardium Borliget nevű fesztiválnak, ami újoncként lép be a főváros boros vérkeringésébe. Na de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy kicsiben kezdi: 30 borászati kiállító érkezik a szélrózsa minden irányából, így tokaji, balatoni és villányi különlegességeket is kóstolhatunk. Ismertebb borászok mellett kisebb pincészetek is érkeznek, és hogy csak néhány nevet említsünk: képviselteti magát a Frittmann, Gere Tamás és Zsolt, a Kristinus és a Nobilis is.

Aztán, a gasztro- és a zenei felhozatal is elég meggyőző. Leparkolnak a kedvelt és más fesztiválokról már ismert food truckok, így ehetünk gnocchit, kolbászt, kenyérlángost, gőzölt batyut, de töltött ringeket is. És aki pedig koncertekért szeret legjobban fesztiválra járni, a lineupot elnézve szintén megéri kimerészkedni a belvárosból: pénteken Sena, Sapszon Orsi és a Bohemian Betyars, szombaton pedig The Acoustic Loops, Créme de la Pop, Járai Márk és Tóth Vera lép színpadra.

Már említettük, hogy egy családbarát eseményről van szó, és itt ezt tényleg komolyan is veszik. Külön programokkal készülnek a gyerekeknek, ami jelent egyrészt Málna Zenekar koncertjét, másrészt pedig ökojátékokat, kötélen való egyensúlyozást és HINTAYO néven futó művészi alkotáson való hintázást. De akár lehet hozni rollert vagy görkorit is, hiszen ha valami, akkor az erzsébetligeti terep alkalmas az efféle tevékenységekre.

A borfesztiválra egyébként nincs belépő, és fesztiválkártyát se kell kiváltanunk, viszont kóstoláshoz és bizonyos programokhoz fesztiválpoharat kell beszereznünk (1600 Ft, kerületi lakosoknak 1300 Ft, és ez két kóstolókupont is tartalmaz).

Jó hír, hogy az Örs Vezér térről ingyenes fesztiváljárat indul az Erzsébetligetbe, ha valaki ezzel érkezne, egy nosztalgikus utazás lesz a jutalma, hiszen egy IKARUS szállítja a helyszínre.

Nyereményjáték

A sárospataki Harsányi Pincészet jóvoltából exkluzív borválogatást sorsolunk ki azok között, akik helyesen válaszolnak az alábbi kérdésre: Melyik budapesti kerületben található a Vingardium fesztiválhelyszíne, az Erzsébetliget?

A válaszokat a cikk alá várjuk kommentben, szerda éjfélig. Szeptember 1-én, csütörtökön pedig sorsolunk, és a nyertessel Facebook-üzenetben vesszük fel a kapcsolatot.