Ezen a hétvégén vízipisztolyos rekordkísérletet terveznek a Millenárison, csatlakozz, és a vízi fegyvered ne hagyd otthon!

Mi, budapestiek szeretünk rekordokat döntögetni, párnacsatázni, világnapokat ünnepelni, fagyi- és palacsintanapon édességet enni, összejönni tereken, buborékot fújni, és más vicces dolgot csinálni együtt. Most ismét alkalom adódik erre, hiszen újabb vizes rekord felállítására készülnek a magyarok: szombaton délben közel 1000 ember fog egymásra lövöldözni vízipisztolyokkal. Ezzel a szervezők szándéka szerint megdől majd a legnagyobb számú résztvevővel megrendezett vízipisztoly csata hazai rekordja.

Most szombaton, augusztus 27-én 10 órától várnak mindenkit, aki szívesen lenne részese a Chio Mozdulj Gamer Mozgalom által szervezett nagyszabású rekordkísérletnek. A vízipisztolycsata helyszíne Budapesten, a Millenáris Teátrum épülete melletti füves terület lesz, ahová több mint 1000 embert várnak a szervezők. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, hogy bizonyítható legyen a rekorddöntés ténye.

Szombatra zavartalan napsütést és 31 Celsius-fokos hőmérsékletet mondanak. A szervezők kérése, hogy lehetőség szerint mindenki saját vízipisztollyal érkezzen – ehhez vízellátást, valamint öltözőt és ingyenes ruhatárat biztosítanak a rendezvény ideje alatt, melynek célja, hogy minél több fiatalt mozdítson ki a képernyők elől, és vegyen rá a közösségben való sportolásra. Egy 2012-es szigetvári rekordot kell majd megdönteni és 750 résztvevőt kell túlszárnyalni.