A Sziget Fesztivál ideje alatt sem maradsz le a világban zajló jelenlegi legfontosabb eseményről, a riói olimpiáról. Körbementünk a helyszínen és lecsekkoltuk, hol tudsz szurkolni a mieinknek két koncert között, vagy a VIP-ban ücsörgés helyett.

Utóbbi információból a sorok között olvasni tudók rájöhetnek, hogy a Nagyszínpad szomszédságában berendezett Fontos Emberek Találkozóhelyén nincs élő közvetítés. Van viszont a mainstreammel ősidők óta szembemenő Csónakházban, ahol ugye a többi helyhez képest mindig olcsóbb a sör, és bármikor fizethetsz készpénzzel is, ha nem vagy a festipay-es vagy a paypass-os kártyák barátja.

A Csónakház régóta amolyan underground gyűjtőhelynek számít a fesztiválon belül „olcsóbbsága” miatt. Idén az üzemeltetők szintet léptek az ételkínálatot tekintve, ugyanis a jól megszokott rántott húsos szendvicsek mellett pörkölttel, tésztával, krumplival és rántott sajttal is jóllakhatsz, miközben fél szemmel a súlyemelő-közvetítést figyeled. Odabent egy darab nagyobb tévét helyeztek a falra, amely előtt tucatnyian férnek el kényelmesen. A hely viszont szűkös, főleg a pulthoz vezető sorban állóknak köszönhetően, akik mindig sokan vannak, szóval lélekben fel kell készülni, hogy ülőhely nem nagyon lesz, ételhez és italhoz nem 2 perc alatt, WC-hez pedig 150 forintos felárért jutsz. Ha kiszorultál, akkor sem maradsz le egy esetleges szakítás-világcsúcsról, ugyanis a Csónakház kerthelyiségére néző ablakok egyikébe is kipakoltak egy tévét.Vérbeli sportközpontnak tekinthető a másik olimpiás helyszín, a Sziget Sport TV Sportzónája mellett. Itt rengeteg sportot kipróbálhatsz, ha a versenyzőket figyelve megjött a lelkesedésed: van homokos strandröplabda pálya, műfüves futballpálya, teqball-asztal, de ha extrém kihívásra vágysz, a bag jumpot és a buborékfocit ajánljuk – szigorúan józanul.

A szomszédban található a nagy olimpiai sátor, amely a 2024-es budapesti kandidálást hivatott népszerűsíteni. A pultoknál és a hoszteszlányoknál különféle apró ajándékokért játszhatsz ötkarikás kvízt, evezhetsz, illetve készíthetsz vicces fotókat magadról. A stand szép színes, már messziről odavonzza az érdeklődő tekintetét, nem beszélve a benti részen található óriáskivetítőről. A képernyő környékén relatíve sok hely van, ejtőzhetsz birkózószőnyegen vagy a kényelmesebb babzsákfotelek egyikében. Saját pulttal rendelkeznek, tehát egy esetleges magyar éremre koccintáshoz nem kell a szomszédba menned.