A VII. után a VIII. kerület kopár tűzfalai is megszínesedhetnek.

A VII. kerületre jellemző leginkább, hogy street art művészek segítségével a csupasz és kopár tűzfalakat színes rajzokkal varázsolják újjá és izgalmassá. Most a VIII. kerület falai is új és színes külsőt kaphatnak, a Józsefvárosban ugyanis tűzfalfestési program indul.

A Józsefvárosi Önkormányzat egy új programot fogadott el a kerületben található üres tűzfalak felújítására, hőszigetelésére és kifestésére. A munkálatokhoz a Tűzfalfestési Programban résztvevő társasházaknak anyagi támogatást nyújt a kerületi önkormányzat, tehát nyitott a lehetőség a házak lakó előtt, hogy összefogjanak, és szebbé varázsolják a házak falát.

Céljuk, hogy a kerület városképét szépítsék, ezért tízmillió forintot különítettek el a tűzfalak megújítására. Pályázat útján azok a társasházak számíthatnak vissza nem térítendő támogatásra, akik szeretnék tűzfalaikat hőszigeteléssel ellátni, valamint egy alapozó festés után azokat művészi szintű, – főként magyar népmesei – motívumokkal díszíteni. A sikeres pályázattal a munkálatok összköltségének 50%-a nyerhető el, a szükséges dokumentáció az önkormányzatnál szerezhető be - olvasható a Józsefvárosi Önkormányzat oldalán.. Akik szeretnének részt venni a projektben, azok a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Városépítészeti Ügyosztályán nyújthatják be igényeiket, a pályázatokat egy öttagú bizottság bírálja el a beérkezéstől számított 30 napon belül.