Az eredeti tervek szerint a kiállítás most zárna, de a híres festő képeiből álló tárlat augusztus 28-ig még látható.

Eddig több mint százharmincezren látták a Magyar Nemzeti Galériában tavasszal nyílt Picasso – Alakváltozások, 1895–1972 című kiállítást. A Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria és a párizsi Musée national Picasso együttműködésében szervezett tárlaton a művész száz műve tekinthető meg, ez Pablo Picasso festészetének eddigi legnagyobb mustrája Magyarországon. Mivel a múzeumok hozzájárultak a művek kölcsönzésének meghosszabbításához, így akik még nem látták a kiállítást, azok ezt még augusztus 28-ig ezt megtehetik. A festményeket, szobrokat és grafikákat is bemutató kiállítás Picasso életművének mindegyik periódusát felöleli, ugyanakkor egy kiemelt téma – az emberi alak megformálásának folyamatos változása – köré szerveződik.

A bemutatott száz műből 74 alkotás a Musée national Picasso-Paris gyűjteményéből érkezett, de szerepelnek alkotások a világ több nagy múzeumából is.

A Picasso-kiállítással párhuzamosan látható, a Nemzeti Galériában június végén nyílt Modigliani-tárlatnak eddig már több mint harmincezer látogatója volt. A Picasso-kiállítás meghosszabbításával a 20. századi művészet történetének két kiemelkedő személyisége, Modigliani és Picasso augusztusban is egyszerre lesz jelen egy-egy nagy, retrospektív tárlattal a Magyar Nemzeti Galériában.