A Moonshades napszemüvegek parafából készültek, így egyediek, rugalmasak és a vízben sem süllyednek el, ezért ideálisak a fesztiválszezonra.

Tavasz végétől és a nyár kezdetétől automatikusan előszedjük a fiókból a napszemüvegeinket, de azért jó néha újítani is. A Moonshades parafa napszemüvegek magyar tervezői pedig egy piaci rést tömtek be azzal, hogy egy különleges, mégis a hétköznapokban gyakran előforduló anyagból, parafából készítettek szemüvegkeretet, amely ideális a fesztiválozáshoz és a nyárhoz, de a vízi sportokhoz vagy a sziklamászáshoz is.

A Bogányi Gergő grafikus vezette csapat szerint egy szemüvegkeretnek egyszerre kell lennie kényelmesnek, esztétikusnak, jó minőségűnek, karakteresnek, és nem utolsósorban környezetbarátnak. Miközben az ideális anyagot keresték, szembejött a parafa, amely optimálisnak tűnt, hiszen természeténél fogva puha tapintású, egyesíti magában a különleges textúrát, az egyedi megjelenést, ráadásul egy megújuló, újrafelhasználható anyagról van szó.

Az így kialakított napszemüveg majdnem feleolyan könnyű, mint plasztik társai, ráadásul a belehelyezett színezett üveggel nagyon jól néz ki – anyaga miatt ha rá is ülnénk, nagy valószínűséggel nem fog eltörni, ráadásul ha lepottyan a fejünkről a Balatonban, fennmarad a vízen, így könnyű megtalálnunk.

A Moonshades szemüvegeket egyébként 4 különböző formában (Atlas, Kasper, Cassini és Moro) rendelhetjük meg: a modellek az arcformákhoz igazodtak, és szintén 4-féle lencse közül választhatunk.