Prágában több évszázados hagyománya van a sörfürdőzésnek, azaz a természetes söralapanyagokkal dúsított termálvízben való kikapcsolódásnak. A komló és az árpa pozitív egészségügyi hatásai legalább annyira ismertek, mint a közben elfogyasztott több korsó folyékony kenyéré, így nem csoda, hogy hamar a legnépszerűbb relaxációs módszerré vált. Július 11-től pedig a BeerSpa jóvoltából a Széchenyiben is kipróbálhatjuk, milyen megmártózni a becsületsüllyesztők legnépszerűbb italában.

A sörfürdő elnevezés kicsit megtévesztő: az ezer literes dézsákat ugyanis nem csapolt sörrel, hanem harminchat fokos, ásványi anyagokban gazdag vízzel és a sörfőzés természetes hozzávalóival (komló, árpa, maláta, sörélesztő) töltik fel. Utóbbiakat először összekeverik egy, a prágai sörfőzdékben is megtalálható sörsóval, majd felöntik sörhabbal, ez pedig egy különleges habfürdőt eredményez, ami legalább annyira jó a testnek, mint a léleknek. Erre bizonyíték, hogy a komlót a népi gyógyászatban anno nyugtató-altató hatásúnak tartották, itt pedig olyan nagy koncentrátumban kerül a fürdővízbe, hogy abból száz liter sört lehetne főzni. Az árpa megszépíti és regenerálja a bőrt, akárcsak a sörélesztő – ami mellesleg jó hatással van az izmokra és az idegrendszerre is.

Javul a vérkeringés, kitisztulnak a pórusok, kiázik belőlünk a hét közben felgyülemlett stressz és feszültség, enyhül a másnaposságunk. Minden alkalommal újratöltik a kádakat, szóval mindenki friss fürdőt vehet.

Aki esetleg a kutyaharapás szőrével elvet vallja, annak sem kell aggódnia: a különleges élménynek része, hogy korlátlan mennyiségű cseh sört is csapolhatunk magunknak, amit tradicionális magyar aperitifekkel fojthatunk le. Mindez háromnegyed órán keresztül: maga a sörhabos mennyország.

A BeerSpa a Széchenyi Fürdő alsó szintjén található, érvényes belépő és külön erre megváltott jegy (egy főnek 7625 forint, kettőnek 12 200 forint) nélkül tehát nem lehet igénybe venni. Összesen hat dézsa áll azok rendelkezésére, akik elmerülnének a sörömökben, mindegyikben egyszerre két ember fér el: így nemcsak kikapcsolódásra, de különleges randialkalmakra vagy emlékezetes baráti összejövetelekre is ideális. A komlóvirágot mintázó lámpa halvány fénye alatt frissen csapolt sört kortyolni, miközben élvezzük a gyógyvíz jótékony hatásait, illetve a jacuzzit – szerintünk ez kimeríti a maradandó élmény fogalmát.

Ráadásul a kombinált jeggyel még a sort sem kell kivárni a bejáratnál, ugyanis mindenkit megelőzve vethetjük bele magunkat a sörfürdőzésbe, utána pedig levezetésként jöhet egy kör szauna vagy a már jól ismert termálmedence.Nem hittük volna, hogy a beerbike után még lehet újat mutatni sörfogyasztás terén, de úgy látszik, a korsó valóban feneketlen. A július 11-én induló BeerSpa ugyanis egyszerre simította ki az idegeinket és varázsolt újra különleges élményt a poháremelgetésből, mindössze szűk egy óra alatt. Egy hajtós hét tökéletes lezárásának vagy egy nyolc napon túl enyhülő másnaposság elleni kúrának abszolút ideális, de egyébként is – van menőbb annál, minthogy kis túlzással élve a kedvenc nyári hűsítőnkben fürödhetünk?

A BeerSpa honlapja A BeerSpa Facebook oldala