Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

Hatalmas Bud Spencer-graffiti került egy falra a Filatorigátnál

Az óbudai HÉV-megálló mellett egy nagy méretű fekete-fehér graffiti tiszteleg a színész emléke előtt.

Ha azt mondjuk: Carlo Pedersoli, lehet, hogy nem mindenki tudja, kiről van szó. De ha megemlítjük két ételnek a nevét: mondjuk a hagymás babnak és a pisztáciának, mindenki számára világossá válik, hogy a nagy és vicces pofozógépről, Bud Spencerről beszélünk. Bizonyára nagyon sok arcra varázsoltak már derűt filmjei és számos idézet vált már-már szállóigévé és forgott nagy társasági beszélgetések mondataiként.

Világszerte nagy megrendülést váltott ki a rajongókból és mindenkiből, aki látott már legalább egy Bud Spencer-filmet, az olasz színész halála. Bizonyára sok országban, városban állítanak majd neki méltó emléket, és tisztelegnek a színészóriás előtt, ennek első nyomait már mi is felfedezhettünk Budapesten. Az óbudai Filatorigátnál ugyanis egy méretes és szépen kidolgozott fekete-fehér graffiti született az egykori vízilabdázóról.

Az alkotó egy TakerOne névre hallgató művész, aki Facebook-oldalára kiírta, aznap este nem tervezett alkotni, de máshogy alakult.
Mervai Márk fotós pedig meg is örökítette az arcképet, és kitette Facebook-oldalára ezzel a szöveggel: "Soha nem felejtünk el, Bud! Gyerekkorom egyik nagy hőse. - A Filatorigátnál ezzel a grafitivel tisztelegnek Carlo Pedersoli (Bud Spencer) előtt.

Küldjétek tovább, ha ti is szerettétek Bud-ot
."

Hasonló tartalmak

Kultúra

365 Oldtimer Kiállítás

December elsején nyílt meg a különleges járműkiállítás, a 365 Oldtimer. Az egész évben látogatható rendezvény gazdag és változatos gyűjteményt kínál, az autóipar sokszínűségét megvilágítva, és kiemelt figyelmet szán az oktatásra is. A 365 Oldtimer Kiállítás büszkélkedhet három olyan autóval, amelyek közül csak egy-egy létezik a világon. A legkorosabb jármű a gyűjteményben, a Renault Skiff Labourdette Carrose éppen most 110 éves. Megtekinthető a Galambos József alkotta Ford T modell truck (1926) is, amivel régen még jeget árultak Amerikában, és ami idővel az autóipar egyik alapkövévé vált.

Kultúra

Macskafogó a Corvinban

December 9-én és 10-én minden idők legjobb magyar rajzfilmjét nézhetjük újra 15:30 órai kezdettel, a Corvin moziban. Ternovszky Béla rendező és Nepp József író 1986-ban készült, minden korosztály számára egyaránt szórakoztató rajzfilmje tökéletesen egyesíti magában a kaland-, a gengszter- és a kémfilmek legszebb hagyományait, és utánozhatatlan humorával egyúttal kacagtatóan parodizálja is ezeket a zsánereket.

Kultúra

Sárkány Éve Lampion Fesztivál a Biodómnál

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál egy színes és varázslatos világba vezet, amely a fény és árnyék játékával vár bennünket december 16-tól február 24-ig. Az Állatkerti körúton lévő Biodóm kertjében a kínai kultúra iránt érdeklődőket mindenképp megszólítja, de a családosoknak is érdemes belépni ezen a mágikus kapun, hiszen bent 5-8 méteres installációk fogadnak, a sétányon haladva pedig karibi flamingókkal, sarkvidéki jegesmedvékkel, játékos csimpánzokkal, egzotikus állatokkal is találkozhatunk.

Kultúra

Tandori 85

December 9-én Tandori Dezsőre emlékeznek a Három Hollóban. A költő 85. születésnapja alkalmából szervezett összművészeti esten lesz Tandori gombfocitorna, kerekasztal olyan művészekkel, mint 6363, Simon Márton, Závada Péter, 19 órától pedig koncert zárja a programokat.

Neked ajánlott

A