Június 22. és 23. olimpiai jelentőségű napok Budapesten. 22-én Fáklyás Futást szerveztek, 3000 résztvevővel, a Szabadság-szobor nemzeti színekbe borult.

Több mint 3000 ember futott a Fáklyás Futáson, amelyet a 2024-es olimpiai játékok budapesti rendezésének támogatására szerveztek. Az indulók, akik között jelenlegi és volt olimpikonokat is tisztelhetünk, a Margit híd és a Lánchíd között kijelölt 2024 méteres távot teljesítették, este fél 10-es indulással.

Ebből az apropóból kapott trikolór díszkivilágítást az olimpiai és paralimpiai pályázat szimbólumává vált Szabadság-szobor, amely a kandidálás hivatalos logójában is szerepet kap. Aki a fantasztikus Magyarország–Portugália 3-3 meccs ünneplése közben nem láthatta a Gellért-hegyet őrző pálmaágas nőalak "új ruháját", csütörtök este még megteheti, hiszen a hivatalos június 23-i Olimpia Napján még egy estét ebben tölt majd.

A világnap alkalmából 24 órára magyar olimpikonokról nevezik el Budapest híres utcáit, tereit a 4-6-os villamos vonalán. A gyerekhangok után most ismét rendhagyó hangosbemondással köszöntik a sportolókat. Az Oktogon és a Nyugati pályaudvar között pedig bizonyos időközönként fiatal vízilabdások, ökölvívók, vívók és birkózók szállnak fel a járműre, versenyfelszerelésben. A megállókban korábbi olimpiai közvetítések legendás pillanatait élhetjük újra át.