Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

Budapest 2024 – nemzetiszínbe öltözött a Szabadság-szobor

Június 22. és 23. olimpiai jelentőségű napok Budapesten. 22-én Fáklyás Futást szerveztek, 3000 résztvevővel, a Szabadság-szobor nemzeti színekbe borult.

Több mint 3000 ember futott a Fáklyás Futáson, amelyet a 2024-es olimpiai játékok budapesti rendezésének támogatására szerveztek. Az indulók, akik között jelenlegi és volt olimpikonokat is tisztelhetünk, a Margit híd és a Lánchíd között kijelölt 2024 méteres távot teljesítették, este fél 10-es indulással.

Ebből az apropóból kapott trikolór díszkivilágítást az olimpiai és paralimpiai pályázat szimbólumává vált Szabadság-szobor, amely a kandidálás hivatalos logójában is szerepet kap. Aki a fantasztikus Magyarország–Portugália 3-3 meccs ünneplése közben nem láthatta a Gellért-hegyet őrző pálmaágas nőalak "új ruháját", csütörtök este még megteheti, hiszen a hivatalos június 23-i Olimpia Napján még egy estét ebben tölt majd.

A világnap alkalmából 24 órára magyar olimpikonokról nevezik el Budapest híres utcáit, tereit a 4-6-os villamos vonalán. A gyerekhangok után most ismét rendhagyó hangosbemondással köszöntik a sportolókat. Az Oktogon és a Nyugati pályaudvar között pedig bizonyos időközönként fiatal vízilabdások, ökölvívók, vívók és birkózók szállnak fel a járműre, versenyfelszerelésben. A megállókban korábbi olimpiai közvetítések legendás pillanatait élhetjük újra át.

Hasonló tartalmak

Kultúra

Fűri Judit előadása a Városmajori Jézus Szíve-templomban

Fűri Judit üvegművész–restaurátor december 2-án a Városmajori Jézus Szíve-templom díszüvegablakainak restaurálásáról és rekonstrukciójáról tart izgalmas előadást.

Kultúra

Pulpbrother (US): Sorry I forgot the pizza I was supposed to deliver

November végén amerikai kultművész érkezik a budai minigalériába, a Start Galéria Budapestbe, amit érdemes megnézni a pop-art kedvelőinek. Ha Pulpbrother sikerének titkát boncolgatjuk, olyan címkék kerülnek elő, mint a humor, olykor a fekete humor is. Rendkívül profán, szarkasztikus, csípős és mindig flegma – mégis áthatja az életigenlés.

Shopping Kultúra

PANEL Contemporary: Karácsonyi képzőművészeti kiállítás és vásár

A Faur Zsófi Galéria karácsonyi képzőművészeti kiállítással és vásárral könnyíti meg az ünnepek előtti ajándékhajszát: december 22-ig minden hétköznap 12:00-től 18 óráig nézelődhetünk a galéria művészeinek alkotásai között.

Neked ajánlott

A