Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

shopping

Ki ez a férfi, aki folyton itt áll? – új, szoborkereső alkalmazás indult

Igazán jópofa, hiánypótló androidos applikáció indult, Szoborkereső néven.

Az elnevezés beszédes, GPS alapú városkutató alkalmazásról beszélünk, mellyel ingyen, szórakozva tanulhatunk, országosan.

Tudjuk, hogy az oroszlánoknak nincs nyelvük, hogy a budapesti Szabadság-szobor pálmaágat tart, és az is elég ismert az is, hogy a Duna-korzón üldögélő szobor nem udvari bolond, hanem egy kiskirálylány. Művészetek és urbanisztika iránt fogékony emberek szívesen játszanak városi "kincskereső" játékokat, olvasnak új információk után, és ezeket sokszor meg is osztják a hasonló érdeklődésűekkel. A jelenleg androidos rendszerrel telepíthető Szoborkereső app Pál Tamás munkája, aki a Posztolj verset!

mozgalom honlapját is készítette.

Az alkalmazás ingyenes, az országban bárhol elérhető, és szobrok mellett egyéb közterületi műalkotásokat is megtalálunk rajta: egy-egy homlokzati elemet, térplasztikát, szökőkutat. Hány olyan budapesti szobor van, amiről semmit sem tudunk, mégis nap, mint nap találkozunk vele? Lehet, hogy a Google jó barátunk, de nem feltétlenül nézünk utána ezeknek, s most ezzel az appal sétával és gyakorlatilag programmal egybekötve fedezhetjük fel ezeket. Nekünk például az is megfordult a fejünkben, hogy randira is szuper ötlet lehet a Szoborkereső, ami egyébként az általunk is nagyon kedvelt Köztérképpel összehangolt alkalmazás.

Várjuk az iOS alkalmazást is, és hamarosan ki is próbáljuk egy olyan környéken, aminek szobrai/alkotásai kevésbé ismertek.

A Google Play áruházon kereszül itt töltheted le.

Hasonló tartalmak

Shopping

Új kulináris zarándokhely a MOM Parkban – Megnyitott a Bocca Gourmet Stories

?>

200 négyzetméteres gourmet-üzlet nyitott a MOM Parkban a hazai és a nemzetközi delik legjavával – megnéztük a Bocca Gourmet Storiest.

Sapkát, sálat, balaclavát! – Bohém, egyedi tervezésű kiegészítők a téli depi ellen

?>

Vészeljétek át a telet bohém és stílusos sálban, sapiban, balaclavában vagy puffer kendőben – 14 tervezőt vadásztunk össze nektek!

Shopping

ReClaim Vintage – Advent Night Shopping

December 3-án, advent első vasárnapján hosszabbított nyitvatartással, este 23:00-ig várnak a Király utca új vintage boltjában, a ReClaimben. Lesz süti, karácsonyi zene, és 15% kedvezmény jár minden teljes árú termékre, amennyiben a kasszánál bemondjuk a Rudolf jeligét.

Neked ajánlott

A