Megjelent a Lonely Planet legújabb zsebkönyve, amely a világ legjobb bárjait gyűjtötte össze.

A 50 Bars to Blow Your Mind ("50 bár, amitől eldobod az agyad") címet viselő kalauz a világ olyan legkülönlegesebb helyeit szedte egy csokorba, ahol találunk bármilyen alkoholos italt. Vannak itt paradicsomi helyek szigeteken vagy elrejtett zugok, és fába vájt pub is. Ez a zsebkönyv bemutatja a világ legjobb 50 bárját, így tökéletes ajándék lehet nagy utazóknak, akik egy jó koktélért akár a világ bármely pontjára elugranának. De persze pusztán álmodozásra, ismeretszerzésre és lapozgatásra is érdekes.

Ahogy a bevezetőben olvashatjuk, a legjobb bárok sok összetevősek, ezeknél ugyanis nemcsak a nagyszerű kiszolgálás számít, hanem a megnyerő dizájn, a vendégszeretet és a lekesedés is. A könyv fülszövege felhívja a figyelmet arra, hogy az élet rövid, ezért akár már most is útra kelhetünk és elkezdhetjük tervezni a saját listánkat, vagy meglátogathatjuk a helyek egyikét. Mi, magyarok kezdhetjük a Szimpla Kerttel, hiszen csak pár utcát, esetleg kerületet kell hozzá utaznunk.

Az útikönyv olyan csoportokra szedte mint a wow-faktoros helyek, vagyis a leggyönyörűbb bárok, a legjobb koktélozók, a legszebb panorámájú helyek,a craft beer bárok, eldugott helyek, múltidéző, történelmi bárok, ez utóbbiba került be a turisták egyik kihagyhatatlan állomása, a Szimpla Kert, ami este kocsmaként, hétvégenként pedig egy őstermelői gasztropiacként funkcionál.

forrás:

Index