Esti piac indult tegnap a Villa Bagatelle melletti ház udvarán. Az ezentúl csütörtökönként megrendezett esemény hátterében egy online vásárlótér áll Az Én Piacom néven, amely úgy döntött, hogy ezentúl nemcsak az interneten keresztül, hanem személyesen közvetlenül az általuk képviselt termelőktől is lehet vásárolni. A szervezők abban hisznek, hogy a minőségi élelmiszerek fogyasztása olcsóbb és hatékonyabb módja az egészséges életnek.

Az

online működő, termelői árut kínáló projekt – mely neve

Az Én Piacom azért született meg, hogy a minőségi termékek könnyebben és gyorsabban jussanak el a vásárlókhoz. A csapat szerint a legnagyobb probléma az, hogy a sebesség és az ár előnyt élvez a minőséggel szemben, és még ha meg is van a szándék a helyes táplálkozásra, a gazdák által termelt és feldolgozott élelem még mindig nem, vagy csak nagyon nehezen kerül az emberek asztalára.

Az onlinepiactér április 14-től minden csütörtökön fizikailag is megjelenik a Villa Bagatelle melletti ház udvarán, ahol közvetlenül a termelőktől is vásárolhatunk.

A legtöbb termelőipiac esetében a szervezők szerint az a baj, hogy rossz időpontban vannak, és nem megbízhatóak a források. Itt ezekre kiemelten odafigyelnek, a csütörtöki, 15:00-20:00-ig meghirdetett nyitvatartást például azzal magyarázzák, hogy ebben az időszakban mennek a szülők a gyerekekért, illetve végeznek az emberek a munkában, így ilyenkor kényelmesen meg lehet oldani a friss hozzávalók beszerzését.

Az estipiaccal kapcsolatban még nem állt össze minden, az első alkalommal viszonylag kevés áruval indultak az egyébként is kis méretű kertben, de az mondják, ez a jövőben változni fog, és hamarosan egy street foodot kínáló food truck is csatlakozik hozzájuk.
Esti PiacCím: 1126 Budapest, Németvölgyi út 15.


Facebook