A Kiscelli Múzeum ‪#‎moszkvater‬ tárlatának kiegészítő programjaként ingyenes POP-UP kiállítást láthatunk az egykori Moszkva térről a Budapest Projekt Galériában.

Április 15-én

Széll Kálmán / Kalef / Moszkva teret megidéző #moszkvater –

A Széll Kálmán tér története
címmel nyílik meg az a POP-UP kiállítás a Kossuth Lajos utcai

Budapest Projekt Galériában

, amely a
Kiscelli Múzeum

nagy ívű, új, időszaki kiállítását egészíti ki és készíti elő. A tárlat során a Török Ferenc kultfilmjében elhangzott szállóigének megfelelően újra „moszkvaterezhetünk.” A galériában is álldogálhatunk az óra alatt, szelfizhetünk vele, emlékeket idézhetünk fel, miközben elolvashatjuk, megnézhetjük másokét, továbbá a tér történetét, mindennapjait bemutató kép- és ismeretanyaggal, valamint irodalmi idézetekkel gazdagodhatunk. A Real 5D technikarévén pedig lehetőség nyílik a májusban átadásra kerülő új Széll Kálmán tér bebarangolására is. Szervezők: Budapest Főváros Önkormányzata,

BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.
, a

Kiscelli Múzeum

és az

E8 Labor . A POP-UP kiállítás április 16. és 30. között, keddtől szombatig 14.00-től 20.00 óráig ingyenesen látogatható.

A Kiscelli Múzeumban egyébként májusban nyílik meg az

új időszaki kiállítás #moszkvater - A Széll Kálmán tér története címmel, amely az újjáalakuló tér történetét és a városlakóknak a térhez kötődő élményeit, emlékeit idézi fel. Megismerhetjük a Széll Kálmán tér újkori történetét, felidézhetjük azokat a régi időket, amikor téglagyár vagy sportpálya tette ismertté ezt a városrészt. Nem maradhat el az emblematikussá vált óra bemutatása sem, amely immár műtárggyá magasztosulva idézhet fel változatos emlékeket mesélőkben és nézőkben egyaránt.

A múzeum különleges módon egy nemrégiben lezárult

pályázatot is meghirdetett, és arra kérte a városlakókat, hogy személyes,

a térhez kötődő élményeikkel, vagy tárgyaikkal gazdagítsák a kiállítás anyagát.