Jack Maxwell elérkezett a magyar fővárosba is, itt forgatott műsorát a Travel Channel mutatta be.

A Travel Channel-ön láthattuk azt a Booze Traveler részt, melyben a színész Jack Maxwell, ismertebb nevén a piás utazó Magyarországra jön, és itt fedezi fel a tipikus hazai italokat, miközben a városról és a magyar hagyományokról mesélnek aktuális kísérői. A műsor elején egy reggeli pálinkával ébresztik házigazdái, majd elindulnak egy disznóvágásra.

Ahogy a bevezetőben is elhangzik, Maxwell a világ legérdekesebb italait és embereit kutatja, ilyen a pálinka is, melynek fogyasztására a magyarok mindig találnak indokot. Ha keresztelés: pálinka, ha temetés: pálinka, ha fogfájás: pálinka, és ha disznóvágás: pálinka. Szerinte a magyaroknak olyan a kapcsolata a sörrel, mint az angoloknak a teával, hiszen egy átlag magyar 70 litert iszik meg belőle évente. A Szoborpark bejáratánál egy autó tetején ciccent fel egy Kőbányait, majd megjegyzi: a magyarok még a legrosszabban is megtalálják a jót. Azt nem tudjuk, hogy ez a megjegyzés a Kőbányaira vonatkozik-e.

Ezután Maxwellt átkísérik a VII. kerületbe, a romkocsmanegyedbe, és meglátogatják a minden turista számára kihagyhatatlan Szimpla Kertet, ahol rácsodálkozik arra, hogy egy elhagyott pincéhez hasonlatos helyen a budapestiek szórakozóhelyet nyitnak. Ez követően a receptúra titkát már 6 generáció óta őrző család egyik tagja, Zwack Izabella mutatja meg a Zwack Múzeumot, és elmeséli, hogy a szovjet megszállás alatt az oroszok meg akarták szerezni az Unicum titkos receptjét, de egy hamis receptúrát kaptak csak a családtól.

Ezt követően a Gundel-leszármazott Frenreisz Károllyal találkozik a Gundel Étteremben, aki mesél a családi vállalkozásról, majd a nap lezárásaként részt vesz egy roma bulin, és egy megható Liszt Ferenc idézettel zárja a műsort.