Kevés az olyan budapesti étterem, amely évtizedek óta ugyanazt a kiváló minőséget hozza, s nincs az a hiteles étteremajánló, mely ne nyilatkozna elismerősen róla. Sőt, a gyors és folyamatosan változó gasztroszcéna miatt a 25 éves fennállás eleve kuriózumnak számít. A Nyíri Szása és Molnár Attila vezette, Ostrom utcai Arany Kaviár azonban ilyen. Elérkezett az idő viszont, hogy frissítsenek az enteriőrön, és fejlesztésekkel támogassák a patinás éttermet.

Egyre több a fővárosi fine dining étterem, de a műfaj egyik úttörője egyértelműen az Arany Kaviár, mely nem az elmúlt 5-6 év versenyzője és trendkövetője. Nyíri Szása és Molnár Attila kifinomult orosz gasztronómiára építő étterme 1990 óta az élvonalban van: 2008 óta minden évben ajánlják a Michelin kalauzban, a Gault&Millau pedig két szakácssapkával tünteti ki az elegáns éttermet. A törzsközönségük mellett sikerül egyre több ínyencet becsábítaniuk jól kitalált déli és vacsoramenüikkel, széles bor- és pezsgőválasztékukkal, és természetesen kaviárban is az élen járnak. 2016-ban új szelek fújnak az Arany Kaviár háza táján, ez pedig mind a konyhára, mind az étterem csapatára és a belső megjelenésére is igaz.

Az enteriőr eddig hűvös cári pompát idézett, igazán jól jött egy kis "vérfrissítés", ami a dizájnt illeti. Légiesebb, világosabb, barátságosabb, fiatalosabb lett a fogadótér, amely persze továbbra sem mellőzi a nehéz drapériákat, vagy az arany színt, de mégis összhatásban elérhetőbbé és vidámabbá vált. Igaz ez a télikertre is, mely továbbra is nyitható maradt. Szerintünk a budai oldal egyik  az Arany Kaviáré, pláne meleg nyári estéken, egy pohár pezsgővel, kellemes zenével kísérve.

A konyha régi-új főnököt kapott, Kanász László személyében, aki már 8 éve a csapatot erősíti. Kreativitása, szaktudása és innovatív ötletei következtében immár ő viseli az étterem séfkabátját. Mi ebédre érkeztünk a friss Arany Kaviárba, ahol délidőben több lehetőség közül is választhatunk hétköznapokon és hétvégén is. Hétköznapokon (keddtől-péntekig) déli bisztrómenüt (3 fogás 3900 forint/fő), kaviármenüt (5 fogás, 12000 forint/fő) és à la carte fogásokat is rendelhetünk. A bisztrómenü elegáns és exkluzív alternatívája a business lunch típusú ebédeknek, de egy különleges alkalmat, születésnapot is kezdhetünk akár náluk. Tavasztól a kertben is.

À la carte választékról a kacsamáj terrine birsalmával és szarvasgombával (3900 forint) vett le a lábunkról, a bisztrómenü pácolt herigje, saját kaviárjával, vajtökkel és korianderfagyival lett a kedvenc. Szintén a menüről kóstoltuk a napi halat, mely makréla volt, színes zöldségekkel, zöldborsóval, rizottóval, s a bárányhúsos pelmenyi is igazán ízes és harmonikus volt az "adzsika" habbal. Az à la carte kijevi csirkéje pedig klasszikus és biztos választás, ugyanis nincs még egy ilyen remekül eltalált kijevi a városban. (a nél, a Belvárosi Piacon is remek, de, mint tudjuk, nem esik messze az alma a fájától). Desszertjeink közül a citromtorta áfonyával és a mogyoróhabos csokoládédesszert lett a befutó.
A tálalás még mindig példás, ahogy eddig is, gyönyörű tányérokat szervíroztak.

Az Arany Kaviárban ebédelni, vagy éppen vacsorázni mindig élményszámba megy, mind elegenciája, mind ízei miatt. A fiatalosabb dizájn azonban talán azoknak is szimpatikusabb lehet, akik eddig idegenkedtek az orosz luxustól. Ebédre, vacsorára is jó választás a nagy múltú étterem, s alig várjuk a szerencsésebb időjárást, a kerti esték miatt.