Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Éjszakai élet

Pici Bar & Nighttaqueria

A Pici bár egy olyan „törzshely” a VIII. kerületben, ahova betérve azonnal otthon érezzük magunkat: parányi méretű, mégis hangulatos, és olyan érzés, mintha csak a haverunkhoz ugrottunk volna fel.

Éjszakai élet

Megnyílt az Élesztő Importer

Jó néhány éve tart a legújabb „sörforradalom” nálunk és a világban is – így szerencsére az már nem hír, hogy egy újabb helyen kapni kisüzemi söröket. Az egymaga majd’ két tucat sört csapon tartó Élesztő csapatára viszont megéri figyelni, hiszen a Tűzoltó utcai bázistól néhány sarokra megnyitották a külföldi kézművesekre összpontosító egységüket.

A 2013 tavaszán nyílt Tűzoltó utcai Élesztő dugig van a kiváló magyar kisüzemi sörökkel. Fennállásának két éve alatt viszont – szerencsére – eljutott oda, hogy ez néha már nem elég, ha úgy tetszik, felnőtt egy olyan közönség, amely megérett arra, hogy valami mást próbáljon ki. Megismertük a hazai vertikumot, jöhet a világ. Nem arról van szó, hogy a külföldiek jobbak lennének – de ez fordítva is igaz –; egyszerűen csak arról, hogy mint mindenben, itt is érdemes felfedezéseket tenni, és összehasonlítani.

A sarokról nyíló bejárat mögött végtelenül egyszerű a berendezés, de mégis jól működik. Annyit azért a pultban álló Németh (Grabovszky) Gábor elárul, hogy néhány fejlesztést terveznek a jelenleg teljesen puritán falakra, így például a csöveket vízfolyást imitáló fényfestéssel fogják feldobni.

A lényeg azonban szerencsére nem a falakon, hanem a hordókban van. A nyolcféle csapolt sör között nyolcféle típust találunk, így a könnyebb ivósöröktől kezdve az IPA-n át a testes stoutig terjed a választék. A kínálat folyamatosan változik, mi a londoni Crate és a Leeds melletti Northern Monk termékeit kóstoltuk, de lehet, hogy pár hét múlva teljesen más, például berlini sörök érkeznek. Ez a vonal amúgy a Braufest (a magyarok által exportált Főzdefeszt) és a kiváló bár, a Hopfenreich miatt amúgy is erős.

A sörök egy teljesen speciális, az illatokat jobban megtartó pohárban érkeznek. A másik nóvum, hogy akár decinként is lehet kérni, így akár mindegyiket végigkóstolhatjuk. A legtöbb sör ára 250 forint/dl. A csapolt sörök mellett egyébként – főleg belga, német és angol – üveges söröket is kapni.

A hordók egyébként „bag-in” rendszerben működnek, vagyis a sörök külföldről zacskókban érkeznek. Ez bekerül a műanyag hordókba, amelyekből szén-dioxid préseli ki a söröket – de nem érintkezik velük, ettől a sörökben csak a természetes szénsav marad.

Ha minden igaz, tavaszra lesz egy terasz, és hamarosan érkeznek a sörkoktélok is. Érdemes kipróbálni a külföldi „kézműveseket”, összehasonlítani a kontrasztot, majd átmenni az Élesztőbe folytatni az estét.

Élesztő Importer
Cím:

1094 Budapest, Tűzoltó utca 22. (Élesztőház)
Facebook

Hasonló tartalmak

Budapest

Visszatér az Uber Budapestre

A 2016-ban a taxisoknak köszönhetően kiebrudalt cég nemcsak visszatér a fővárosba, de a Főtaxival még össze is bútorozik. Legalábbis ez a szándékuk.

Szabadidő

Így cicáztunk régen Budapesten – Kedvenc képeink a Fortepanról

Legyen szó aranyos házi cicusokról, a macskakiállítás szépségeiről vagy éppen metrón utazó cicákról, a Fortepan bővelkedik a jobbnál jobb képekben.

Szponzorált Budapest

Sosem volt még ilyen könnyű cipekedni! – Cargoszolgáltatással bővült a GreenGo-flotta

Ha költözködünk, vagy nagyobb cuccokat kell elvinnünk, akkor a hatalmas rakterű, elektromos GreenGo Cargóra mindig számíthatunk.

Neked ajánlott

A