Hosszú évek óta nem látott jelenség ütötte fel a fejét Budapesten: annyi izgalmas és változatos program jut november utolsó hétvégéjére, hogy nem az volt a nehezebb, hogy mit tegyünk bele a válogatásba, hanem hogy mit hagyjunk ki.

Csütörtök
A világ animációs termésének legjavát felsorakoztató AnilogueNemzetköziAnimációs Filmfesztivál
Budapesten november 25. és 29. között immár tizenharmadik alkalommal várja a rajzfilmek szerelmeseit. A vetítések helyszíne az UrániaNemzetiFilmszínház.

Amióta a szénszálas izzók és csupasz betonfelületek idejét éljük, egyre kevesebb a tematikus bár/étterem is. A vadonatúj Vicky Barcelona névre keresztelt tapasbár küllemében, ideológiájában és felhozatalában is annyira spanyol, hogy nem találunk még egy hasonlót a városban. Barcelona és Madrid a GozsduDobutca felőli részére költözött.

Teszteltük.

Jubileumi divatkiállítással, külföldi tervezők és 13 hazai designer legújabb kollekciójával várja a közönséget a tízéves Budapest FashionWeek. A 2005 óta töretlen sikernek örvendő rendezvényen idén olyan tervezők munkáját csodálhatjuk meg, mint Andrea Szanyi, Chotronette vagy a MiaMia. A fergeteges hangulatról a Passed, a MagmaTűzszínház, HorváthZoli és PéterffyLili gondoskodik.

Idén is eljött ez a várva várt novemberi este, amikor is mindenki magára ölti kisestélyijét, nagyestélyiét, magas sarkúját, klakkban és frakkban lép ki a házból, és kezdetét veszi a fergeteges MOME Gólyabál.

Az Ozone Mama
Sonic Glory lemezbemutató turnéjának különleges állomása lesz csütörtökön a budapesti Akvárium
Klub: itt láthatjátok először a csapat vadiúj klipjét, illetve itt hangzik majd el először (és ki tudja, talán utoljára?) élőben a Hope, melyben Tátrai Sanyi csodás gitárjátékát is élvezhetitek!Péntek

A SzentIstvántériadventivásár idejére varázslatos karácsonyi városrésszé változik péntektől a Bazilika környéke. Az ünnepváró hangulatú, karácsonyi fényekbe öltözött világba november utolsó hétvégéjétől léphetnek be, ahol öt héten keresztül közel 200programmal, 80kiállító kézműves termékeivel, a Zrínyi utcai streetfood különleges nemzetközi étel- és italkínálatával gondoskodik az ünnepi hangulatról a karácsonyi készülődéshez.

November 27. és december 23. között idén is nagyszabású ingyenes karácsonyi vásárral várják a legjobb minőségű, magyar és határon túli élelmiszerek kedvelőit az Erzsébet téren. Egy hangulatos vásár forgatagában olyan ízeket, ételeket kóstolhatunk, amelyek valóban ünnepivé varázsolják a karácsonyt.

A versenyeken a díjugratók legjobbjai állnak starthoz, 14 nemzet lovasai küzdenek a 65 millió eurós összdíjazású versenyszámokban. Éld át az izgalmas pillanatokat az UNIQA Lovas Világkupán élőben, november 27–29. között a Papp László Budapest Sportarénában!

Idén második alkalommal a Four Seasons Hotel Gresham Palace saját karácsonyi vásárral ünnepli a varázslatos szezont, amelyet az épület szívében, a Zrínyi Passage-on állít fel a szálloda kreatív csapata. A dekoráció ezúttal Szigeti Zsófia enteriőrstylist tervei alapján készül el Diótörő tematikában.November 27-én egy kultikus budapesti koncerthelyszínen, a Budavári Művelődési Házban, azaz a „Bem rakparton” lép fel a leginkább NickCave egykori zenésztársaként ismert, szólóelőadóként, producerként és filmzeneszerzőként is jegyzett nagyszerű ausztrál dalszerző, MickHarvey. Előtte az egykori HS7-frontember, Szűcs Krisztián lép fel egy szál gitárral.
Szombat

Kóstold meg Magyarország legjobb újborait és kiváló kézművessajtjait! Idén már tizenkettedik alkalommal rendezik meg az Újbor- és Sajtfesztivált a városligeti Vajdahunyad várban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Idén új helyszínen, még színesebb programokkal várja a fotózás szerelmeseit Magyarország legnagyobb fotográfiai rendezvénye, a Photoexpo. A Millenáris
D épületében a korábbinál nagyobb, színesebb standokon változatos programokkal és fotózási lehetőségekkel készülnek a fotográfiai élet legfontosabb résztvevői.

A kezdő, az amatőr és hobbifotósok mellett idén először a hivatásos fotósok is bekapcsolódhatnak a hétvége programjába. Ők félnapos konferenciaprogramon egy-egy szakterület ismerői és gyakorlói segítségével fejleszthetik tudásukat, bővíthetik ismereteiket.

November 28-án hatodik alkalommal szervezik meg Budapesten a TEDxYouth konferenciát. Több mint száz jelentkező közül választották ki azt a 20 fiatalt, akik előadást tartanak az élet logikájáról, amely egyszerre racionális és irracionális, bonyolult és egyszerű, értékes vagy értelmes.

A Simple All-Star Kosárlabdagála csapatainak kezdőötösét idén is a közönség szavazhatta meg, a kereteket a Kelet, illetve a Nyugat válogatottjának szakvezetői egészítették ki. A szervezők ebben az évben is látványos gálaelemekkel és fellépőkkel készülnek, ezzel is emelve az esemény rangját, és megadva a csapatoknak és a szurkolóknak a valódi gálahangulatot.Nyolcszáz számítógépes és hagyományos játék, nemzetközi cosplayverseny, ESL délkelet-európai bajnokság, valamint a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkit mozgásra csábító, különleges sportprogramok is lesznek az idei budapesti Windows10 PlayIT Show-n, Kelet-Közép-Európa legnagyobb játékkiállításán és -vásárán. A 2015-ben SuperBrands díjjal elismert rendezvényre nemcsak gamereket, hanem minden játékot, mozgást és szórakozást kedvelő felnőttet és gyereket várnak a szervezők.

A Tütüben szabadon megélheted a szerelmet. Légy egyenlő, légy szabad, légy olyan, mint bárki más – lépj be a Tütü világába!
A Tütü
Budapest új, formabontó, nyitott szellemiségű klubja, amely izgalmas közeget teremt mindazok számára, akiknek életében a nyitottság, az elfogadás, a sokszínűség és az igényes szórakozás kulcsfontosságú szerepet tölt be. Célja egy olyan vadonatúj hazai színfolt, kulturális és társadalmi gyűjtőpont megteremtése, ahol igényes szórakoztatóprogramok kapnak helyet a legütősebb, nemzetközi színvonalú show-műsoroktól a filmvetítéseken át az egyéb változatos programelemekig.
Vasárnap

Idén első alkalommal és hagyományteremtő szándékkal rendezik meg az adventi programsorozatot a Várkert Bazárban. A november 29. és december 24. közötti időszakban számos program várja majd a karácsonyi hangulat és készülődés jegyében a kilátogatókat.

Valamennyi korosztály számára tartogat különlegességeket az esemény.

Gyakorlatilag nincs az a mennyiségű olaszétterem, amit egy város ne tudna eltartani, éppen ezért viszonylag gyakran bukkannak fel új játékosok Budapesten is. Az elmúlt hónapokban ismét sok minden történt ezen a téren, így összegyűjtöttük az 5 legígéretesebb helyet, ahová időről időre mi is ellátogatunk majd.

November 29-én a budapesti RAM Colosseum egy igazán különleges versengés színhelye lesz. Technikai tudás, akrobatika és művészi önkifejezés fog versenyre kelni, méghozzá a rúdon.

A Pole Artistic Competition nemzetközi, független rúdtáncversenyt először rendezik meg Magyarországon, lehetőséget adva arra, hogy a rúdtánc művészibb, színházi ágát ismerhessük meg.