II. József első kortya a gyógynövényes folyadékból, lángoló ostorok, úszóverseny a Dunában Hajós Alfréddal, de még egy vízből kiugró viza is szerepel abban a reklámfilmben, ami két év munkájának gyümölcseként akár egy mozifilm előzetesének is elmenne. A képi világ laikus szemmel nézve is hatásos, a részletek pedig alaposan kidolgozottak. A Gellért-hegy például alig látszik, mégis korhű módon kopasz, mert az 1800-as évek végén egy tűzvész következtében leégtek a fák.

Egy legendás család legendás italának ünnepeljük évfordulóját ebben az évben, méghozzá a 225.-et. Már csak ebből az alkalomból kifolyólag is döntött úgy Zwack Izabella és Sándor, hogy egy minden eddiginél komplexebb reklámfilmmel állnak elő, melyben Bergendy Péter rendező és Tihanyi Péter, az ACG kreatív igazgatója volt segítségükre. Két éve ültek össze először egy megbeszélésre, de már akkor is tudták, hogy amit közvetíteni szeretnének, az a magyar történelem eseményivel kapcsolatos büszkeség, kitartás, továbbá az Unicum mellől elmaradhatatlan optimizmus.

Izabella és Sándor nagy teret hagytak az alkotóknak, akik a történelmünk gazdag, de persze szubjektív kivonatát vitték így vászonra egy különös koncepció alapján. Bergendy Péter azt mondta, hogy a "8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás" vonalát követte: harcról, sportról és buliról rögzítettek felvételeket. Mindezt májusban, három nap alatt tették meg, amit hónapokon át tartó utómunkálatok követtek.

Az alkotó persze mindig talál valami tökéletesíteni valót a munkájában, az utolsó pillanatokban Péter még a villámokon igazított egy kicsit. Összességében egy pozitív életérzésekben gazdag, minőségi videót láthatunk.A kisfilm fantáziavilágnak tűnhet, de van alapja, ami mind a magyar történelemben gyökerezik. Nem volt ugyan kopasz II. József, de a levél, amit lepecsétel, korhűen van megírva, és tényleg úsztak vizák is a Dunában. A jelenetek egy része nem konkrét eseményekhez kötődik, inkább jelképes, amivel az volt a cél, hogy a néző saját maga tudjon tartalmat generálni mögé. A reklámfilm november 15-én debütál a TV-ben, de a Star Wars-rajongók a moziban is láthatják majd.