Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

kultúra

szerkesztés

Szürke marhát festettek egy tűzfalra a Kazinczy utcában

Szerzők

  • We Love Budapest

2015. 10. 02. 2:00

A két művész - Fat Heat és TransOne - egy hatszáz négyzetméteres tűzfalra festett közel egy hónapon keresztül a budapesti Kazinczy utcában. Ekkora falfelületen soha ilyen kis létszámú csapat nem dolgozott eddig Budapesten. A nem minden napi teljesítményt az alkotók a Színes Város Budapest Fesztivál keretein belül valósították meg.

Mindkét alkotó nemzetközi ismertséggel is büszkélkedhet, hiszen TransOne nemrégiben Tahitin, egy street art fesztiválra kapott alkotói meghívást, a nemrég Párizsból hazatérő Fat Heat pedig - akit ugyancsak a falfestés kapcsán invitáltak a francia fővárosba - számtalan önálló murális projektet vitt véghez Európa szerte.

Szürke marhát festettek egy tűzfalra a Kazinczy utcában

Fotó: András Farkas

A szürke marha a legismertebb őshonos magyar haszonállat, amely az Alföldön látható elsősorban. A Kazinczyutca már évek óta híres a turistákról, a sorra nyíló újabb és újabb vendéglátós helyekről, és az úgynevezett "street foodról". A vígan falatozó szürke marha most látványossággá is válik a Kazinczyban, hiszen a terv játékosan és humorosan köt össze két témát, a hungarikumot és a turizmust. A hagyományok és a modern világ újdonságai kapcsolódnak össze egy képen belül, több értelmezési lehetőséget is adva.

Hasonló tartalmak

Admin mode