Szeptember végén elindult az új színházi évad, ennek örömére úgy döntöttünk, hogy egy háromrészes sorozatban mutatjuk be ismert színészek 1-1 napját. A második epizódban Simon Kornél színészművésszel tölthetünk el egy dolgos hétköznapot a kulisszák mögött.

Legtöbben a Társas játék c. HBO-s sorozathoz kötik, most viszont színházi színészként is megismerhetjük Simon Kornélt, akit egy napon keresztül kísértünk sorozatunk 2. részében.

A 39 éves színész jelenleg hét előadásban is látható. A Centrál Színházban három darabban szerepel (Illatszertár, Pletykafészek és a hetedik éve műsoron lévő sikerdarab, a Mégis, kinek az élete?), míg a MadáchSzínházban ugyancsak három különböző alakítását láthatjuk (Agyeldobás, Csoportterápia, Tanulmány a nőkről - előbbi kettő a RAM Colosseumban fut).

Simon Kornélnak néhány nappal ezelőtt, október 3-án volt legutóbbi premierje; Győrben a Primadonnák főszereplőjeként. A vidéki városban nem először jár, korábban rendezőként már bemutatkozott - a Csoportterápia, valamint A helység kalapácsa máig műsoron van.

A színész eközben a mozivásznon is hódít: tavaly a Megdönteni Hajnal Tímeát főszerepével jegyezték meg sokan a nevét, jelenleg pedig a MátyássyÁron által rendezett Víkend c. thrillerben játszik, melyben felesége, GryllusDorka a partnere.