A következő év nyarától akár egy Ritz-Carlton Hotelben is megszállhatnak a hozzánk érkező tehetősek. Az eddig Le Méridien néven üzemelő Erzsébet téri luxushotel alapos átalakítás után nyit újra 192 szobával.

2016 júniusában nyithat meg a luxusszállóiról ismert Ritz-Carlton hazai zászlóshajója – értesült a prnewswire.com, jóllehet a szállodalánc honlapján a következő nyitásokról szóló menüpontban még nem található meg a hír.

A hotellánc egyébként – számos észak-amerikai hotel mellett - olyan európai városokban van jelen, mint Bécs, Berlin és Barcelona.

A Ritz-Carlton számára Magyarország jelenti a következő jelentős nemzetközi terjeszkedési lehetőséget” – mondta Herve Humler, a vállalat elnök-ügyvezető igazgatója.

Különös örömmel tölt el minket, hogy az első új hotel Budapesten, az ország politikai, kulturális és kereskedelmi központjában fog megnyílni” – tette hozzá.

Az Erzsébet tér és a Deák Ferenc utca között elhelyezkedő épület az Egyesült Arab Emírségekben székelő Al Habtoor-csoport tulajdona, a hotelt eddig a Le Méridien-szállodalánc üzemeltette. A konglomerátum tulajdonában áll többek között a Duna-korzón található InterContinental is.

A korábban Adria Palota néven ismert premodern lakó- és irodaház a trieszti székhelyű Adria Biztosító Társulat számára épült 1914 és 1918 között Pogány Móric és Tőry Emil tervei alapján. A földszinten korábban üzletek, a tetőtérben műtermek voltak, majd hosszú időn keresztül, egészen 1997-ig Budapesti Rendőr-főkapitányság működött itt. A Le Méridien 2000-ben nyitotta meg kapuit.