Több mint húsz új fellépőt jelentett be a Sziget, így a paletta egyre változatosabb: a kelta punk-rock bandától az electro house Dj-ken keresztül a pop-soul díváig mindenki megfordul majd a fesztiválon.

Idén is erős fellépőkre számíthatunk Európa egyik legmenőbb fesztiválján - erre utalnak a ma közzétett nevek is. A rock és punk vonalról érkezik az amerikai Dropkick Murphys, akik tökélyre fejlesztettél a folklór és a punk vegyítését, a német Beatsteaks és a Grammy-díjas Halestorm, akiknek legújabb lemeze áprilisban jelenik meg.

Nem lesz hiány izgalmas hangú női előadókból sem: az indie-electro vonalat képviselve érkezik a széles rajongótáborral rendelkező Marina and the Diamonds, valamint a színpadon láthatjuk az extravagáns stílusáról ismert Paloma Faith-et és Selah Sue-t, a belgák kedvenc énekesnőjét, aki márciusban megjelenő új albumával érkezik a Szigetre. Nemrég járt hazánkban a dán elekropop énekesnő, , aki idén nyáron visszatér, hogy lebilincselő zenéjével elvarázsolja a közönséget. Ha mindez nem lenne elég, a szintén Grammy-díjas Foxes is erősíti a mezőnyt.

Természetesen egy fesztivál sem lenne az igazi sztár dj-k nélkül, így erről is gondoskodtak a szervezők. A korábbi Pendulumból született Knife Party elképesztő fény- és látványtechnikával spékeli meg az amúgy is komoly electro house zenéjét. Érkezik továbbá Alesso, a svéd elektronikus szcéna kiemelkedő tehetsége, és az amszterdami dj-trió, a Yellow Claw. Szintén a női vonalat erősíti a Miriam és Olivia Nervo páros, akik a slágergyáros elektronikus dallamokban mozognak otthon, valamint a meghallgathatjuk az electro, techno és house francia nagymesterét, Vitalic-ot, aki remélhetőleg új számokat is prezentál majd.

A dallamosabb muzsikákat kedvelőknek lehet jó hír, hogy érkezik az angol Foals, akik néhol dance-es, math rockos indieben utaznak, a hűvös eleganciájú gitárzenével operáló Interpol, és a londoni indie-alternatív zenei élet képviselői, a The Maccabees. A listán megtaláljuk még a Future Island szintipopzenekart, akik tavaly robbantak be a köztudatba Seasons című számukkal, és a kölni Gentleman-t, aki a The Evolution névre hallgató kísérőzenekarával dancehall-reggae muzsikát szállítanak. A holland rapszcénából érkezik még Typhoon, akinek tavalyi Lobi da Basi című albumát imádták a holland zenei magazinok.

Ezek után hab a tortán Aaron Jerome, alias SBTRKT (ejtsd: subtract) neve, aki a londoni klubélet jeles képviselője. Lágyabb dallamokat hoz Dotan, aki hattagú kísérőzenekarával vezet le a lélek legmélyebb bugyraiba, valamint William Fitzsimmons, aki az angolszász folklór hagyományaiból építkezik érzelmes dalainak írásakor.