Terry Richardson párizsi kiállításának apropójából a Budapestet is kipingáló Neopaintes srácok hiperrealista képeket festettek - mintegy pluszként a flúgos fotós zseni kiállítására. A termekben a klasszikus „fej helyén kivágott" formulában állították fel a festményeket, a látogatók így könnyen Miley, vagy amerikai zászlós dresszben feszítő táncos helyébe léphetnek.

Nem csak Palvin Barbara, Mihalik Enikő, James Franco vagy a The Rolling Stones tagjai csípik a polgárpukkasztó fotográfus és rendező ipsét: akik kedvelik a kicsit trashbe hajló képeket, a vadabb amerikai vonalat bizonyára ismerik munkásságát. A New York-i születésű lázadó most "The Sacred and The Profane" névre keresztelt kiállításával borzolja a párizsiak kedélyeit, amihez rendhagyó módon felkért egy csapatot, hogy néhány ismert fotóját hiperrealisztikusan másolják le, hogy a tárlaton a látogatók is mókás képeket készíthessenek velük, így az élményen kívül hazavigyenek magukkal egy darabot a flanelinges fényképész életérzéséből is.

A munkára Richardson egy francia ügynökség segítségével a Neopaint-et választotta ki, akik egy egész hónapon át készítették a képeket, Budapesten a Nyár utcai alkotóműhelyükben. Március 7-április 11-ig pedig bárki megtekintheti a kiállítást és a budapesti székhelyű Neopaint festményeket. A srácok tehát nem csak tűzfaldíszítésben nagyok: elindultak a nemzetközi vonal felé is. Gratulálunk!