Nem csak a városképet formálják, de számos művészt megihlettek már a Színes Város munkái. Most a Dob utcában található mozaik szerepel Cibulya Nikol kisfilmjében, mely a természet és a város különbségeire, hasonlóságaira, az ember jelenlétére fókuszál.

A rendezői koncepció szerint a nő elszakad a természettől, hogy újra rátaláljon önmagára a városban. Az út során azonban átalakul. Kezdetben ugyanazt a mintát hordozza magán, mint a Dob utca 40-ben található csempemozaik fal, amit keres, de mielőtt elindul, lemeztelenedik. Útközben akadályokon megy át, és egyre több ruhát vesz fel, hiszen a városnak más szabályai vannak, másfajta megjelenést kíván. Ahogy a nő egyre több ruhát ölt magára, úgy öltözik a város is. Végül pedig megérkezik a városba, amit nem csak ő lát, hanem az is figyeli őt.

Cibulya Nikol pályakezdő filmrendező az ELTE BTK film szaka után tavaly A hét utolsó napja című dokumentumfilmet, valamint ,,A te apád" c. rövidfilmet jegyezte. Jelenleg egy népszerű tévésorozat írója. Szőke Dániel operatőr többek között Merényi Dáviddal készített videoklipjeiről (köztük: Zola Jesus, Dillinger Escape Plan) lehet ismerős, de ő volt a Napozz Holddal - A Kispálfilm egyik vezető operatőre is, és méltán dicsérték a Strange Kind of Love c. kisfilm képi világáért is.

Colors of You from Dániel Szőke on Vimeo.