Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

Rubik-kockát ábrázol a 20. Neopaint Works-tűzfalfestmény

A Városház téren egy kisebb rajzzal, majd a Kazinczy utcai játszótér hőlégballonos tűzfal-rehabilitációjával kezdődött minden, s most már éppen a 20. Neopaint Works utcai festményt adták át. A Rumbach Sebestyén utcai téma a 40 éves Rubik-kocka megjelenítése. Azonban a “sima” ábrázolás helyett természetesen egy extrább kivitelezést választottak.

Régóta éktelenkedett csupaszon, koszosan a Rumbach Sebestyén utca azon tűzfala, amely csak pár lépésre található a már elkészült, két másik Neopaint Works-faltól (Erzsébetváros, Az évszázad mérkőzése). Most elkészült az utca harmadik festménye, egy 250 m2-es Rubik-kocka. Nagyon aprólékos munkát végeztek a művészek: egészen közelről nem áll össze a kép, mivel apróbb körökből alkották meg a színes kockát, amely csak kicsit távolodván rajzolódik ki teljes valójában.

A kép alatt két érdekes Rubik-információt is találunk: bármely keverésben a játék legfeljebb 20 tekerésből kirakható, a másik funfactet meghagyjuk nektek, hogy felfedezzétek a rajz látogatásakor. Rubik Ernő is hozzájárult a terv megvalósításához, és egy idézetet is küldött: “Mindig van megoldás, és nem is csak egy.”

Hasonló tartalmak

Kultúra

Dokumentumfilm hetek 2024: Szerelempatak

A 2024-es Doku7 filmfesztivál keretében olyan filmeket hoznak el a szervezők, amelyek az embert és az ő saját valóját, egyéni környezetét ábrázolják, különféle kultúrák, nációk és élethelyzetek vonatkozásában.

Kultúra

Világjáró előadássorozat: India

India varázslatos világába nyerhetünk betekintést a Világjáró előadássorozat első alkalmán, március 6-án, a Márai Sándor Művelődési Házban. A szinte kontinens méretű országot, a maga ezerszínű kultúrájával Elter Károly előadásában ismerhetjük meg alaposabban.

Neked ajánlott

A