Október 27-én elindult az HBO saját gyártású sorozatának, a Terápiának a 2 évada. Az új szériában az előzőhöz hasonlóan Dargay András terapeutának és 6 páciensének a történetét követhetjük végig, viszont ezúttal nagyobb szerepet kap Budapest, nem várt problémák ütik fel a fejüket, és pluszban egy csomó új színésztehetséggel is találkozhatunk.

Már jó ideje láthatóak Budapest-szerte az HBO saját készítésű, Terápia című sorozatának plakátjai, amelynek a 2. évada október 28. óta regisztráció nélkül is nézhető az HBO GO-n, éilletve a TV-ben. A széria ezúttal is Dargay András terapeutának és 6 páciensének a történetét követi végig 35 epizódon keresztül. A páciensek változatlanul a megszokott, hétfőtől péntekig tartó bontásban érkeznek a már agglegényként a belvárosban élő pszichológus lakásába. Hétfőre Máté Gábor van beírva Dargay naptárába, aki egy politikust alakít; őt követi kedden Orsolya, a sikeres ügyvédnő; szerdánként folytatódik a már jól ismert Tamás és Petra családterápiája is a gyermekükkel kiegészülve; csütörtökön pedig a zárkózott, félelmeitől szorongó Virág bukkan fel.

De azért nem minden olyan, mint eddig: a világot jelentő kanapé mellett az új évadban lényeges több szerepet kap Budapest is: kedvenc lélekbúvárunkat láthatjuk többek között a Városligetben futni vagy az Árpád híd melletti irodaházban beszélgetni.

A történet új szálakkal is kibővült: érdekességként megismerhetjük majd például Dargay gyerekkori szerelmét, illetve később maga a terapeuta is profi segítségre fog szorulni. Emellett egy komoly probléma is felüti a fejét: már az első rész elején Abonyi György jelenik meg a doktor ajtaja előtt, aki fia halála miatt fenyegetőzik perrel, hacsak Dargay nyugdíjba nem vonul.

A izraeli Be Tipul (In treatment) című sikerszéria hazai adaptációja második évadának forgatása 2013 augusztusában kezdődött, és négy hónapig tartott. Az első évadhoz hasonlóan idén is színészóriások, valamint új felfedezettek tűnnek fel a napi sorozatban: Mácsai Pál, Csákányi Eszter, Szamosi Zsófia, Für Anikó és Nagy Zsolt mellett az új évadban Máté Gábor, Péterfy Bori, Kurta Niké, Kováts Adél és Surányi Áron is szerepel. Ami jó, hogy az első évad ismerete nem feltétel, csak előny (a teljes 1. évad november 30-ig megnézhető regisztráció nélkül az HBO GO-n).

A rendezők egyébként az első évadhoz hasonlóan ismét Enyedi Ildikó és Gigor Attila, akikhez az egyik extra szál megalkotásában csatlakozott Nagypál Orsolya is. A vezető forgatókönyvíró ezúttal is Tasnádi István, aki Gigor Attilával kezdte el írni a könyvet. Az új évadban őket erősíti Jeli Viktória és Baráthy György.