A Színes Város Strongbow Budapest Fesztivál ötödik tűzfala készült el a budapesti Akácfa utcában csütörtökön. A falfestmény témája a "Chill, vagy tombolás?" ellentétpárra épült, amely kérdéskör arra irányult elsősorban, hogy mit szeretünk jobban: a nyugalmat vagy a tombolást, kihez melyik áll közelebb?

A 80 m2 nagyságú felületre a Cekas művésznéven alkotó lengyel származású Lukas Berger készítette el 8 nap alatt a falfestményt, amelyhez mindössze 20 liter kültéri falfestéket használt fel.Lukas Berger a wroclawi képzőművészeti egyetemen eredetileg szobrászként végzett, és a lengyel Fat Cap Crew tagja. Elmondása szerint az ecsetet akként használja, mint egy szobrász a vésőt, amellyel ő maga is évekig dolgozott.

- "Nem először jártam Budapesten, 6-7 éves koromban a szüleimmel már eltöltöttünk itt pár napot, de amivel most találkoztam, az lenyűgöző volt. Rengeteg országot láttam, de ez a város igazán különleges. Az építészet sokszínűsége, a romkocsmák, vagy éppen a zsidónegyed mind izgalmasak voltak számomra. A képen, amit festettem, szándékosan olyan színeket használtam, amelyek a környezet, vagyis az Akácfa utca színei is egyben" - mondta Lukas Berger.