Pénteken két kultikus zenekar is elfoglalja a Nagyszínpad deszkáit: előbb az egyetemes popkultúra egyik körülírhatatlan bandája, a Manic Street Preachers visz el a saját világába, aztán a jellegzetes hangzásvilágú, örök és elpusztíthatatlan Korn szakítja le a fejedet.

Cee lo Green

Az ötszörös Grammy-díjas amerikai ikon a karizmatikus férfi előadók egyike; slágergyáros dalszerző, kivételes hangú énekes, kreatív producer és filmcsillag. Dalaival meghódította a slágerlistákat, zenéit milliók imádják, köztük sok magyar hívő is, hiszen számait a hazai rádiók is gyakorta játsszák.

Hol? Mikor? Nagyszínpad, 17:45Manic Street Preachers

A MSP a popkultúra egyik körülírhatatlan zenekara, az univerzum része.

Ismerjük sokszínű és fantasztikus albumaikat, elég egyszer meghallgatni az If You Tolerate This Your Children Will Be Nextet, hogy örökre a szívedbe zárd őket, és ettől kezdve soha ne kísértsd meg az ördögöt. Azt is tudjuk róla, hogy a színpadot nem prédikációra és üzeneteik közvetítésére használják, de mégis minden lehetőséget megragadnak arra, hogy kifejezzék az elnyomottakkal és a lemaradókkal szimpatizáló érzelmeiket.

James Dean Bradfieldék eddig kétszer, 2009-ben, illetve 2011-ben öltöztették a Manic Street Preachers-mozgalom díszeibe a Sziget Nagyszínpadát, most újra elérkezett az idő, hogy vörös fényáradatban ússzon az egész fesztivál az ő dicsőségükre.
Hol? Mikor? Nagyszínpad, 19:30Korn

A kilencvenes évek közepén újradefiniálták a metál zenét, több tíz millió lemezt adtak el, két Grammy-díjat nyertek, és nem utolsó sorban olyan halhatatlan slágereket írtak, mint a Blind, a Freak on a Leash, vagy a Falling Away From Me. Zenéjük sokat változott az új évezredben, de a jellegzetes kornos hangzás mindmáig örök és elpusztíthatatlan, akárcsak Jonathan Davis, James 'Munky' Shaffer és Reginald 'Fieldy' Arvizu triásza. Legutoljára dubstep-központú metál őrületükkel, a The Path of Totality-val romboltak a Szigeten, azóta kiadtak egy újabb albumot The Paradigm Shift címmel, így eddig is bődületes repertoárjuk további húzós elemekkel bővült, nem is beszélve arról, hogy a bandából hosszú időre kilépő gitáros, Brian 'Head' Welch ez alkalomból visszatért a Korn kötelékébe.

Hol? Mikor? Nagyszínpad, 21:30Kelis

Az amerikai popcsillag hat albumával, harmincegy single-jével a legkeresettebb sztárok ligájában szerepel.

Az idén augusztusban 35.

születésnapját ünneplő Kelis nemcsak a rajongóit lenyűgöző parádés színpadi produkcióiról ismert szerző-énekesnő: eddigi karrierje során kétszer jelölték Grammy-re. Most áprilisban megjelent Food című albumával készen áll arra, hogy csillapítsa a minőségi, tartalmas és változatos popzenei menüre vágyó fesztiválközönség étvágyát.

Hol? Mikor? A38 Színpad, 21:40
Klaxons

Extravagáns, a hagyományos műfaji kategóriák segítségével meghatározhatatlan zenekar a Klaxons. Egyedi munkáik előállításakor alapvetően a post-punk és a popzene univerzumából importált nyersanyagokat gyúrják össze a pszchedelikus rock'n'roll jövőjét jelentő technológia felhasználásával. Leginkább a szupermesterséges acid-rave-sci-fi punk-funk címke illik profiljukhoz, de nevezhetjük őket a bizarr tudományos-fantasztikus-utópikus műveiről ismert J.G. Ballard popteoretikusainak is.

Hol? Mikor? A38 Színpad, 23:30Brains

A Brains története egyáltalán nem szokványos: a zenekar 1994-es szentendrei megalakulása óta újra és újra megalakul, gyakorlatilag 2010-re nyerte el véglegesnek tekinthető formáját, zeneileg pedig egészen mást képvisel, mint a kezdetekben. Az első években még hardcore-ban utaztak, aztán áteveztek a funk rockra, és egy ponton még fúvósok is voltak a csapatban.

Top Shotta című 2008-as albumuk, egy olyan stíluskavalkádot hozott – drum and bass, hip-hop, rock, ragga –, amely élőben rendkívül hatásosan szólal meg, és aminek köszönhetően a Brains az ország egyik legizgalmasabb koncertzenekarává nőtte ki magát.

Hol? Mikor? Petőfi Rádió - VOLT Fesztivál Színpad, 21:50