Nem is annyira távol a város zajától, a Széll Kálmán tértől négy percnyi sétára a nyugalom szigetén találhatjuk magunkat, de a sok zöldet látva, plusz a csendet időnként „megzavaró” gyerekzsivajt és madárfüttyöt érzékelve olyan érzésünk támad, mintha egy vidéki kisvárosban lennénk. Ezt az élményt a közelmúltban felújított Városmajor Park adja meg a betonból a természetbe menekülőknek.

Nagyjából 250 millió forintos beruházásnak köszönhetően valósult meg az újjávarázsolás, méghozzá több lépésben és a környékén élők véleményének bevonásával. A felújítás első ütemében rendbe hozták az ún. fogadóteret, rengeteg növényt telepítettek, és a közbiztonság javítása érdekében kamerarendszert építettek ki. A park korábban köztudottan veszélyes helynek számított, mostanra, a 13 térfigyelő kamerának köszönhetően, sokat javult az ide járók biztonságérzete.

Az élet nem csak munkaidő lejárta után és/vagy hétvégén zajlik itt. A játszótereket és a három darab futball-, valamint kosárlabda-pályát gyerekek veszik birtokba, az idősebbek pedig asztaloknál ülve vívják a nagy sakkcsatákat, úgy, hogy időnként nézőközönség is összegyűlik a tiszteletükre. A kutyatulajdonosok kedvenc négylábúi számára két kutyafuttató kínál loholási lehetőséget, a teniszezőknek pedig a népszerű teniszfal jelenthet játszópartnert.

Főként a Városmajor Park sportolási lehetőségeit ajánljuk a szabadidejüket mozgással eltölteni kívánók figyelmébe. Néhány hete adták át a Városmajori Futókört, mellyel azóta több érdekesség történt. A parkba futni járók alakítottak egy Facebook-csoportot és az önkormányzattal egyeztetve kikerültek például tájékoztató táblák a helyes használatról (korábban ugyanis akadtak konfliktusok ebből), felfestették a „méterszámlálót” a rekortánra, illetve hamarosan újabb szolgáltatással bővül a pálya: lesz értékmegőrző.

A modern mozgásformák kedvelői a vadiúj parkour pályán, illetve kültéri fitnesz eszközökön tesztelhetik állóképességüket, amelyekhez a futópályához hasonlóan tájékoztató ad segítséget a kezdőknek, hogy milyen gyakorlattal érdemes először kínozni a testüket.

Az egész park ki van világítva, tehát ha netán egy kellemes nyári késő esti futáshoz támad kedvünk, a lehetőség adott, de ugyanúgy lehet villanyfényben focizni, kosarazni is, ami mindig különleges élményt jelent.