Ha eleged van a tanulásból, ha ennél halat, mert finom falat, ha vonatoznál egy kicsit a Hűvösvölgyben, ha ünnepelnéd a Madarak és Fák Napját, vagy ha buliznál a megújult Instantban, akkor ez a te hétvégéd.

Péntek
Közeledik a szemeszter vége. Csak sikerült túlélni ezt az évet is. Ha meguntad a sablonos átlag-bulikat, ha úgy érzed, hogy többre vágysz, ha szerinted megérdemled, hogy az egész év fáradalmait méltóképpen ünnepeld meg és ha nem elégszel meg a már magukat is szétunó tucat-lemezlovasokkal, akkor eljött a te időd: a Final Festival!

A Budapest Parkban
már csütörtökön elkezdődött a rendezvénysorozat, mely szombatig tart, addig van esélyed a legmenőbb DJ-k szettjeire csapatni.

Egyél halat, finom falat - tartja a mondás. A Gerlóczy Kávéházban ehetsz, akár ebédre, akár vacsorára. Ez az az étterem, amit, ha szemből, a Városház utcából nézel, olyan, mintha valahol Párizsban, a Marais negyedben sétálgatnál. Óriási szilfa alatt francia stílusú kisebb asztalok és székek néznek sokszor az utca felé, hogy reggeli, ebéd, vagy vacsora közben is lehessen vizslatni a járókelőket, az utca életét.

A Gerlóczy teraszán, az első napsütéses márciusi délutánoktól kezdve egészen őszig sütik faszénen a friss halakat, úgy, ahogy azt a tengerparton megszokhattuk: citromosan, fokhagymával és zöldfűszerekkel.

Hétfő kivételével, minden nap este 18:00-tól hergelik be a teraszon felállított grillsütőt, pénteken és szombaton pedig már déltől lehet halat rendelni.

Péntektől látogatható az ELEVEN design hétvége.

A három napon át tartó eseményen – melynek a Bartók Béla Boulevard (BBB) ad otthont – minden korosztály megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő programot: folyamatos kiállítás megnyitók, este vetítések és koncertek, napközben pedig vásárok és különböző közösségi programok várják az érdeklődőket. Az interaktivitás számos más formában jelen lesz a rendezvényen, legyen szó gyerekeknek szóló foglalkozásokról, közös családi barkácsolásról vagy felnőtteket célzó workshopokról.Behatárolható zenei stílus, kiadott lemez és számok nélkül is elég volt mindössze öt év, hogy nagykorúvá váljon Budapest egyik legizgalmasabb zenei projektje, a Random Trip, ez a műfaji határokon (funk, soul, disco, hip-hop, drum’n’bass, nu jazz, rock’n’roll stb.) átívelő improvizációs koncertsorozat, amelyben a hazai könnyűzene huszon-harmincéves generációjának legnagyobb nevei fordulnak meg.

A születésnapjukat ehhez méltóan, 15 hazai és külföldi fellépővel ünneplik meg Delov Jávorék péntek este.SzombatTeljesen más élmény felnőtt fejjel ellátogatni a Gyermekvasúthoz. Az csak egy része a történetnek, hogy a valaha hatalmas mozdonyok sokkal kisebbnek tűnnek, de az egész szellemiség új értelmet nyer. Ha mondjuk szombat délelőtt felpattansz rá, rájössz, hogy itt tényleg megállt az idő.

Izgalmas élmény a világon egyedülálló szervezet
mindennapjaiba belekukkantani, immár felnőttként. Végigmentünk a vonalon és felmerült bennünk a kérdés a Hűvösvölgyre érkezvén: mi miért nem voltunk gyermekvasutasok?

Két napon át a kenyér, valamint a pékek kemencéjéből kikerülő édes és sós finomságok lesznek a főszereplők a Budai Várban. A főváros egyik legszebb helyszínén, a Savoyai és a Halászó fiú teraszon az ország legjobb pékségei kínálják csemegéiket, hagyományos és újszerű termékeiket a 3. Budapesti Kenyér- és Péksütemény Fesztiválon. A látogatók kóstolhatnak foszlós veknit, rozsos és burgonyás csodákat, élesztővel vagy anélkül.Május 10-én a Kazinczy utcában működő vendéglátóhelyek (Café Analóg, Ellátó Kert, Illegál, Kazimír, Kék Ló, Kirakat, Kőleves, Mika Tivadar Mulató, Szimpla Kert, Szimpla Háztáji) összefognak, hogy megmutassák, igenis, érdemes tenni egy élhetőbb városért!

A Madarak és Fák Napján a Kazinczy utca teljes hosszában le lesz zárva a vendéglátóhelyek többsége a legkülönfélébb programokkal várja az érdeklődőket.

A Kandalló Kézműves Pub alig egy éve nyitott, de mégis az egyik legkomolyabb rajongótáborral rendelkező hely a belvárosban, amire a széles kisüzemi sörös választék, a burgerek és a barátságos kiszolgálás éppen elég magyarázatul szolgál. A pub nyáron is nyitva, de a törzsvendégek követelésének engedve nyáron egy Klauzálutcaikerthelyiségben is élvezheted a megszokott minőséget, a Kertészutcaibázistól néhány háztömbnyire. Szombaton letesztelheted, mi már megtettük.

Budapest egyik kedvencszórakozóhelye május 8-ától új színben pompázik, hiszen amíg mi felhőtlenül iszogattunk a szokásos helyiségekben, addig a színfalak mögött szépen lassan kibővült minden. A változás pedig nem kicsi. Az Instantról van szó, a megújulásra három napos pazar ünnepségsorozat keretein belül lehet bulizni - utolsó lehetőségként szombat este.

Vasárnap
Mindig is szerettük a lengyeleket, a Bartók Béla úton megbúvó kis hely pedig csak mélyítheti a legendás barátságot: a Gdansk szépen tervezett kirakatát egyből kiszúrtuk, a lengyel marinált hering-vodka-sör menü pedig még egy okot kínál arra, hogy benézzünk. Nem bántuk meg. Te se fogod, ha ott ebédelsz.

Az Erzsébet téren egész napos, ingyenes utcafesztivál lesz az Európa-nap alkalmából. A gyerekeket bábelőadások, az Eszter-lánc mesezenekar, ugrálóvár és kézműves foglalkozások várják, a sportolni vágyók pedig EU-csatlakozásunk tizedik évfordulója alkalmából 10 kilométeres futóversenyen vehetnek részt

A tavaszi hónapok közül kétségtelenül a május a legszebb. A fák és a fű már harsogóan zöld, a levegő balzsamosan meleg és bódítóan illatos, a kerthelyiségek már tárva nyitva várják a vendégeket, s alig egy hónap múlva kitör a nyári vakáció is.

Addig azonban még itt egy újabb lehetőség, hogy a család együtt töltse ezt a vasárnapot, ha már az Erzsébet téren járunk.

A WAMP szervezői gondoskodnak róla, hogy a vásáron mindenki találjon valami igazán kedvére valót, s a majdnem száz kiállító részvétele garancia lehet a sokszínű választékra.Az elég menő, ha valaki 100 évnél is többet él. Az pedig legalább ennyire szép és tiszteletre méltó, hogy egy étterem tölti be a 110. életévét.

A 110. születésnapot olyan programokkal ünnepli a Mátyás Pince, mint az állandó kiállítás az étterem történetéről, receptverseny, a békeidőket megidéző prímástalálkozó, továbbá a csűrdöngölést garantáló magyar nóta est.

A BUDOKU, azaz a Budapesti Dokumentumfilm Fesztivál a Toldi Moziban, a Művész Moziban és egyéb helyszíneken nemzetközi filmválogatással, számos hazai premierrel, magyar versenyprogrammal, workshopokkal és rengeteg kiegészítő programmal, koncertekkel vár egész hétvégén, így akár vasárnap délutántól kellemes kikapcsolódást kínál.