Tamara Barnoff 2014-es tavaszi-nyári kollekcióját a színes és pompás, vidáman csicsergő trópusi paradicsommadarak ihlették. A tekintetet kacéran vonzó színek, minták és anyagok mind az életigenlésről szólnak és egy boldog, vidám és önfeledt nyár előhírnökei. Viselője szinte valóban szárnyat kap, aki könnyedén repdes a forró nappalokból a langyos éjszakákba és tovább.

A különféleanyagok eklektikus keveredése fontos eleme ennek a kollekciónak: len, farmer-len hibrid, pamut, pamut-viszkóz, flokon, muszlin, lakkbőr és plüss. Ez a nyár változékony és kiszámíthatatlan, ahogy a Barnoff nő karaktere is, de ruhatára ebben sem hagyja cserben. Dolgos hétköznapok vagy áttáncolt éjszakák, a kollekció darabjai mindenre kínálnak megoldást.

A menta, a korallpiros, a citromsárga, karotta vagy türkiz színeket a drapp, a szürke, a farmerkék, a fekete és a fehér színek egészítik ki, ahogy a határozott, egyszínű darabokat a bohókás pöttyös vagy a romantikus virágminták nőies finomsága ellenpontozza. A szabásvonalak könnyedséget, lazaeleganciátsugároznak, mely a városi paradicsommadarak elengedhetetlen tulajdonsága. Apró részletekben, zsebmegoldásokban és díszvarrásokban is visszaköszönnek a madártoll motívumok.

A kollekció középpontjában a tunika-blúz-ing-ingruha négyese áll, a főszereplője pedig maga a 'Birds of Paradise' modell. A kollekcióhoz tervezett lakkbőr kiegészítők, övek, táskák, karpántok kellő finomsággal tovább fokozzák a paradicsommadár kacér hatását.Barnoff (bezárt)
Cím:
1051 Budapest, József Attila utca 24.