Élj úgy, hogyha lepereg előtted életed filmje…,Carpe Diem, YOLO, Hakuna Matata…mind egyet jelentenek. Egyre több minden bíztat arra, hogy ne csak sodródjunk, hanem éljük meg a mindennapokat. Éppen ezért készülnek bakancslisták, azokról a dolgokról, amiket az emberek életük során biztosan meg szeretnének valósítani. Miért ne osztanád meg gondolataidat az egész várossal?

Candy Chang New Orleans egyik elhagyatott házának tűzfalát festette be először feketére, hogy a környékbéliek felírhassák rá titkos, vagy kevésbé titkos vágyaikat, névvel vagy név nélkül. A művészt egyik kedves ismerőse halála ihlette meg, akinek sajnos nem volt sok ideje, hogy bakancslistája végére érjen. A kezdeményezésre hamar felfigyelt a világ és sok helyen megjelentek a fekete falak a színes bejegyzésekkel.

Szulyovszky Lilla, Bodó Barbara és Cserei Zoltán úgy gondolták, hogy az ő bakancslistájukon az is szerepel, hogy szeretnének egy ilyen falat Budapesten. A Gozsdu Udvar a legtökéletesebb helyszín, naponta több ezer ember halad át, fröccsözik, kávézik, vacsorázik a kulturpasszázs árkádjai alatt. A nyüzsgés tehát adott és az is, hogy április 14-től egy hétig bárki bármilyen vágyálmát felírhatja majd a “C” udvarban felállított angol és magyar nyelvű falakra.

Az art projectnek készül majd egy minisite, ahol mindenki könnyen megtalálhatja majd könnyen realizálható, vagy a földtől igencsak elrugaszkodott terveit. Mielőtt meghalok, szeretnék: unikornisokon lovagolni, 80 nap alatt körbeutazni a földet, fugut enni, Hunter S.Thompsonnal gint inni egy zeppelin fedélzetén, vagy Jude Law-val csókolózni, ugyebár. Itt a lehetőség, hogy ne Tibi Bácsitól kívánjunk, hanem egy kedves kezdeményezésen révén nyomot hagyjunk a világban, és ezzel egy lépéssel közelebb kerüljünk álmainkhoz.