29 nevezetességet sorolt fel, melyek alapján fővárosunkat tekinti a legmegkapóbb európai városnak. A hazai sajtó egyik fele ujjongva fogadja akár a BuzzFeed, akár egyéb gyűjtőoldalak hazánkat méltató posztjait és összeállításait, de vannak, akik csak és kizárólag a like-gyűjtésen és ügyes marketingfogáson csámcsognak. Sok nemzetközi site él a szabad tartalomszerkesztés lehetőségével, ezért kérdőjelezték meg, hogy van-e létjogosultsága egyetlen ember szubjektív véleményének. Mi nem ingatjuk a fejünket, a lényeg az, hogy a sok magyar olvasón kívül rengeteg külföldihez is eljut az ország vagy Budapest napos oldala.

Éppen egy hónapja publikálták a 33 magyar fogásról szóló irományt, majd jött "Michael Lewis" troll-bejegyzése, s most Badejo megint velünk foglalkozik. A múltkori 33-as ételekről szóló lista után most egy 29-es (?) felsorolással cirógatja a budapesti szíveket. A terjengős leírások helyett inkább a képek beszélnek: ilyenkor jó elgondolkodni azon, hogy míg mi New Yorkba, vagy éppen Bangkokba vágyunk, mások a mi városi fotóinkat nézegetve tervezik a kikapcsolódást, foglalják le a repjegyeket és áradoznak az ismerősöknek: na kérem, mi Budapestre megyünk tavasszal!


Szuper, hogy a klasszikus Budai Vár - Parlament - Hősök Tere hármason kívül olyan nevezetességek is felkerültek a listára, mint a Párizsi Udvar, a Nagycsarnok, vagy a Vajdahunyad Vár.

Röviden, tömören szórták el az infomorzsákat. Az érdeklődő olvasó megtudhatja, hogy a Halászbástya hét tornya a hét vezért szimbolizálja, hogy a Parlament a világ harmadik legnagyobb országháza, hogy a Szent István Bazilika kupolája ugyan olyan magas, mint a Parlamenté. Továbbá, hogy a Dohány Utcai Zsinagóga a földrész legnagyobb zsinagógája, hogy a Mátyás Templom és az Iparművészeti Múzeum tetejét Zsolnay-majolikák díszítik. Egyértelmű, hogy a Lánchíd nagymacskáinak nyelvéről is szó esik, de a Boscolo Budapest épületéről és a New York Caféról sem feledkezett meg a Budapest-fan szerkesztő. A szállodaóriások közül kihagyhatatlan a Gresham Palota, a Gellért és a jó öreg Széchenyi Fürdő is helyet kapott Badejo felsorolásában. A Duna-parton “ottfelejtett” cipőkről is ír, ami fontos, hiszen nem sok turista ismeri a szomorú emlékek történetét.

Nem múlhat el felsorolás vicces szereplő nélkül, nos a
villamos

mint önálló versenyző, azért elég humoros, hiszen Anita Badejo nagyon kedvesen szól a lokálpatrióták által kevésbé kedvelt, ütött-kopott 2-es villamos szerelvényeiről.

A like-ok természetesen ezresével záporoznak. Ha tőlünk, ha városunkat kedvelő világlátóktól
Budapest sosem spam és sosem elég belőle!