Bejelentették a 2014-es Sziget első fellépőit: a tavaly a Volt fesztiválon debütáló Queens Of The Stone Age mellett fellép még a "süketek Rolling Stonesa", az Imagine Dragons, az Arcade Fire-t a Coldplay-vel kiházasító Bastille, és még sokan mások. Idén sem tudjuk majd megkerülni a legnagyobb magyar fesztiválköztársaság színpadjait!

Az első bejelentett fellépők között van a már jól ismert fesztiválkedvenc Placebo, akik egy szolid tavalyi albummal (Loud Like Love) és a generációs slágereikkel (Every You Every Me; Black-Eyed; English Summer Rain és még sorolhatnánk) érkeznek majd a Szigetre - nem csak a körmüket feketére festő fiatalok legnagyobb örömére. A gitárzenét az érzelmesebb, poposabb végéről megfogó előadók közül érdekesebb a tavaly berobbant
Bastille: az Ed Sheeran - Coldplay - Arcade Fire háromszögében tevékenykedő kvartett számai dallamosak, dúdolhatóak, helyenként olyan grandiózus pop-himnuszokkal, mint az alábbi, szintetizátor-alapú Pompeii:

Viszont, akik a gitárt is gázbowdennel húrozzák fel, a szájuk szélében pedig egy fékezőrakéta lóg, azoknak a Queens Of The Stone Age ajánlott. A zenekar frontembere, Josh Homme a Kyussban eltöltött évei miatt már kiérdemelte a stoner zene Keresztelő Szent Jánosa címet, a QOTA pedig, bár albumról albumra messzebb került az 'anyaműfajtól', mindig tudott elég invenciót csempészni az ágyékfogdosós, kopott farmeres rockos virgázások mellé. A tavalyi ...Like Clockwork ráadásul az együttes életművének tükrében is egy remek, érett lemez, tele emlékezetes számokkal, így szinte garantált az emlékezetes koncert.

Aki inkább a Party Arénában döngölne, azoknak örömhír, hogy a pult mögé áll majd Calvin Harris, Laidback Luke, aki pedig inkább közösségi élményre vágyik, az sokadmagával énekelheti majd a tavalyi év legnagyobb slágerét, az Imagine Dragons-féle Radioactive-ot, mert az amerikai banda is fellép majd a Szigeten. Mellettük pedig még Stromae, a Klaxons és a Starlight Girls is - nem fogunk unatkozni, az biztos!