Merre mentek? Tudtok valami jó bulit? Tesco Disco? Corvintető? Pezsgő? Flaneling? Libamáj-terrine vagy lencse? Barátokkal, vagy ismeretlenekkel? Eufória a táncparketten vagy metálvillázás? Hol lesz a legtöbb ember? A We Love Budapest összegyűjtötte az óév-búcsúztató programok legjavát, amelyet olvasva nem csak választ kapunk a fenti kérdésekre, de biztosíthatjuk is magunknak az emlékezetes harmincegyedikét.

Tesco Disco NYE 2014 - az indie
A hetvenes évek legjobb számai, a legeufórikusabb (nu-)disco táncparkettbombák és három banda gondoskodik majd arról, hogy jobban csússzon a ginatonic, rúzsnyomok maradjanak a pezsgőspoháron és hogy az Újév egy kellemes izomlázzal kezdődjön. A Hangmás, a Neo és Halott Pénz legénysége mellett csatasorba állnak majd a Tesco Disco DJk, Ponikló Imre és a Corvintető pultosai is, a mozgalmas este tehát garantált.

Hol? Corvintető.
Facebook.

Egykettő Szilveszter - a hagyománytisztelő Aki a másnapi mosogatnivaló helyett inkább a barátaival töltené 2013 utolsó óráit, remek borokat iszogatva és a babonáknak megfelelő fogásokat (malac hasaalja gerslirizottóval, káposztahabbal; csokoládés libamáj-terrine körtével, sóskaramell mousse-szal) eszegetve - nos, azoknak a legjobb választás az Egykettő Borbisztró! A remek zenékről pedig még nem is szóltunk...

Hol? Egykettő Borbisztró És Fröccsliget.
Facebook.

ZIZI Szilveszter By Laurent-Perrier - a spanyolos Akit csábít a vérforraló latin zene és a spanyol konyha utánozhatatlan ízvilága, annak mindenképp érdemes bekarikáznia a ZIZI 2014-et köszöntő estjét a programfüzetben. Húsos és vegetáriánus fogások, ajándék Laurent-Perrier pezsgő, forró hangulat és koncertek - kellhet ennél több egy igazán jó óév-búcsúztatóhoz?

Hol? ZIZI Bubbles & Tapas Bar.
Facebook.

Random Trip Szilveszter To 2014 - a sokoldalú Ha szilveszterkor igazi spílerek módjára egy koncertet, egy partyt és egy vacsorát is szeretnénk belezsúfolni az év utolsó óráiba, utána pedig hajnalig ropnánk még, akkor csapjunk fel matróznak. Az A38 szilveszteri ajánlatai között azonban az ínyencek és azok is megtalálják a számításukat, akik csak lötyögnének egyet a Sas-kabaré kezdéséig. Több mint tíz zenész, több mint nyolc óra örömzene!

Hol? A38.
Facebook.

The Queer New Year's Eve Party - az LMBT
A Garçons, a WOW!, a New Meat, az Illegal és az L4 Elfour csapata összefogott, hogy egy kifogástalan hang- és fénytechnikával megtámogatott, felejthetetlen party keretében adjon találkozót egymásnak minden szexuális beállítottság és minden érdeklődő (és bulizni vágyó) ember. Két tánctér, welcome shot, a leginkább lázba hozó (deep-)house és (nu-)disco bangerek, éjfélkor pedig konfetti helyett champagne-eső!

Hol? AnKERT.
Facebook.

DOB3 Szilveszter - a sörözős Ha a koktélospohár helyett a söröskorsó illik a kezünkbe, és 2013-ról először a 'maláta' szó jut eszünkbe, akkor a mi becsületsüllyesztőnk a DOB3 lesz. Árpabor, gőzsör, old english ale, fekete stout, szűretlen búzasör, lager, barna, világos - keresztbe áll a szemünk, mire mindegyiket megkóstoljuk. Jól megy hozzájuk mondjuk az abált marhanyelv lencsechutney és burgonyafánk körítéssel, vagy a Guiness alapú tiramisu. Egészségünkre!

Hol? DOB3.
Facebook.

Bladerunnaz Szilveszter: Black Sun Empire, The Prototypes - a dobbasszus-orientált Nem múlhat el az év utolsó napja ikszelés, táncparkett-szaggató, futurisztikus darkstep és technoid veretés nélkül. Magyarország drum'n'bass-helytartói, a Bladerunnaz csapata meghívta a hollandiai Black Sun Empire-t és az angol The Prototypes duót, hogy mindenkiből kipréseljék a még megmaradt energiákat. Magyar közreműködéssel, persze: DJ Ren, Chris.SU, Mastif, Markov és barátaik.

Hol? Dürlin Budapest.
Facebook.

Trafiq Szilveszter 2013 - a stílusos
A koktél-költeményeiről híres Trafiq egy pohár pezsgővel, aperitivóval, válogatott helyszíni meglepetésekkel és egy igazi all-star muzsikus-csapattal vág neki az év utolsó estéjének. Swing, funk, vocal house és sok más segít majd abban, hogy lemozogjuk a tejfölös lencselevest füstölt oldalassal vagy az aranygaluskát tokaji borsodóval. Kezdd az évet stílusosan és barátok között!

Hol? Trafiq.
Facebook.

NIGHTDRIVE X FARBWECHSEL X DESIGNER DRUMS NYE 2014 - az underground Három csapat, számtalan stílus a bólogatós hip-hoptól a forró acides szintiorgiákig - a legizgalmasabb magyar kiadó, a Farbwechsel öt előadója (Route 8, Alpár, Imre Kiss, S. Olbricht, Aiwa) mellett a jól ismert Nightdrive kormányosok (Headshotboyz, NakedKool, Zovek, Eirik) és a Designer Drums legjobbjai (Adam Moroncsik, Szobahipszter Ákos, Soundbank Gergő) felelnek majd a hangulatért.

Hol? Fogasház.
Facebook.

Depeche Mode Szilveszter 2013 - a nosztalgikus
A kultikus 101Klub ismét leporolja a bőrkabátot és visszahozza a kozákosan felnyírt tincseket - de persze a Depeche Mode mellett szerephez jut majd a Soft Cell, a Nine Inch Nails, a The Cure, a Placebo és a Rammstein is, hála a 'best of party' jeligének. Aki pedig az igazi Dave Gahant és Martin Gore-t hiányolná a színpadról, annak jó hír, hogy fellép majd az ország egyik legjobb DM-tribute bandája, a Black Celebration is!

Hol? RoHAM Bár.
Facebook.

Hello 2014 - Urimuri's New Year's Eve - a malacsütögetős All stars, all night long - azaz az Urimuri legjobb DJ-i egész este bontják majd a táncparkettet, a legjobb deep house és nu-disco számokkal. Ismét lesz Muri Mix CD, Blatti 2013 legjobb zenéiből válogatott mixével, aki pedig a gyomra miatt aggódna, annak megnyugtatásul mondjuk, a szakácsok a hátsó kertben malacot sütnek és lencsét főznek majd.

Hol? Urimuri.Facebook.
Tilos Szilveszter - a régi barát
A budapesti underground egyik legjobb barátja, a Tilos Rádió sem feledkezett meg a szilveszterről - a Mika Tivadar Mulatót az óév utolsó és az új év első óráira a már jól ismert rádiós DJ-k uralják majd. Welcome pogácsa, az első száz vendégnek ajándék műsoros kazetta, élő rádiós bejelentkezés a helyszínről, speciális 3D-s Tilos logó, valamint tíznél is több lemezlovas.

Hol? Mika Tivadar Mulató.
Facebook.

Normafa NYE 2013 -> 2014 - a fullongoa Vegytiszta életöröm a város egyik legkülönlegesebb pontján! A legendás Ludmilla & Palotai páros mellett fellép majd Suntree, az israeli psychedelic progressive goa zene egyik éllovasa, a basszusnehéz zenék magyar éllovasai és a hazai pszichedelikus goa/trance helytartók. A hangfalakból áradó 4/4 összehozza a partyn lévő embereket egy közös hullámhosszra, így akár ismerősök nélkül is érdemes ellátogatni a Dürer-kertbe.

Hol? Dürer-kert.
Facebook.

Nippon Groove Szilveszter - az ázsiai Abban, hogy Magyarországon hódit a japán/koreai popzene, kevesebb a meglepetés, mint Mága Zoltán karácsonyi albumában. Az italakciókkal és különleges dekorációkkal készülő Nippon Groove, és a két DJ, Case és Ji évek óta stabil pontja a budapesti éjszakának, a lemezestáskájukban pedig az ázsiai zenék olyan széles repertoárja lapul, ami garantálja, hogy nem fogunk sok időt a táncparkettől távol tölteni.

Hol? Kék Yuk.Facebook.Hello 2014 - New Year's Eve Party - az emlékezetes
A Hellobaby sejtelmes, exkluzív vizuál- és látványtechnikával, továbbá egy speciális live acttel vár mindenkit. Palotahomlokzat, erkélysor, kőbábos korlát és monumentális gömbök - remek hely egy emlékezetes szilveszterhez, főleg akkor, ha a sétálójegy mellé még egy ajándék üveg pezsgő is jár. Érdemes asztalt foglalni az igazán emlékezetes évzárás érdekében.

Hol? Hellobaby.
Facebook.

kolor @ 2014 - a családias Ha szeretnénk emberek maradni a konfettizuhatagos pezsgőpetárda tengerben, és inkább egy nagy család részeként topognánk át az új évbe, a kolor a mi helyünk. Zsíros hip-hop ütemek és hasonló bakelit-mutatványok közepette elindul egy tizennégy órás átcsorgás a tizennégybe. Ráadásul ingyen, ami a sörgőzös belváros esetén külön jó pont.

Hol? kolor.
Facebook.

NYE 2014 - The Boat Cruise Party - a hajókázós Szilveszterkor érdemes adni az exkluzivitásnak és egy igazán emlékezetes helyen tölteni az óév utolsó napjait: csorogjunk át a Dunával együtt a kétezertizennégyes évbe! Csodálatos panoráma, fűtött terasz, tűzijáték, pezsgő, léggömbök, válogatott ínyencségek - és egy másfél órás hajókázás, és persze vaskos adag a legjobb r'n'b, house és dance zenékből.

Hol? Zsófia Rendezvényhajó.Facebook.All You Can Drink Party - a becsületsüllyesztő Black Dog Pub plusz korlátlan italfogyasztás plusz szilveszter egyenlő azzal, hogy a végén olyan züllött állapotban leszünk, mintha negyedszer csendülne fel a wurlitzerből a Makkay Rock Band - Tarhonyázás A Sátán Lábasából című fiktív rocklemeze. Pálinka, tequila, cider, bor és sok más garantálja, hogy torok nem marad szárazon és amúgy is: a retró slágerválogatás olyan, mint cukros vízzel belőni a hajunkat: az évnek ezen a napján tökéletesen megengedett.

Hol? Black Dog Pub.
Facebook.

Girls & Mathematics Present A F T E R
A Girls & Mathematics fülledt house számokért, fülbemászó popos hookokért és a táncparkettra csábító diszkó bangerökért felelős hármasa megfogja a kezed és segít a sikeres újévkezdésben. Zeno, Tom Select és Benson Madame hajnali háromtól a Kockában várja azokat a tivornyázokat, akik flitter- és vodkameghajtással akarnak katapultálni a 2014-es bulitengerbe.

Hol? Kocka.
Facebook.