A laza forralt borok/sörök és a kultúra keresztmetszetéből született meg a We Love Budapest hétvégi programajánló sorozata. Koncertek, kiállítások, éttermek, felolvasóestek, filmklubok – a péntektől vasárnapig tartó időintervallum esszenciája, hogy tudd, hova mozdulsz majd ki, akár egyedül, akár a barátaiddal.

Péntek
Nem csak azért jó dolog dizájtárgyakban gondolkodni, mert sok köztük a jó ötlet, hanem azért is, mert mindegyikük egyedi. Ráadásul a karácsonykor jelentkező ötlethiány remek feloldásai is, a városban dúló pop-up store láz miatt pedig bárhol járunk, találunk egy mentőövet. Az összeállításunkban szerepel a Projekt Showroom adventi különkiadása, Anh Tuan táskakollekciója és még sok más is! Elbújtatott easter egg a cikkben az akciós pho - hozzá illő tekercs kombó, ha unnánk a halászlé - bejgli kettősét.

Több kalória, mint tűlevél, szól a mondás, ennek szellemében pedig érdemes lehet kímélő üzemmódba kapcsolni magunkat a mézeskalács-roham előtt. Segít a Legelő, ahol a salátáé a főszerep - almás kéksajtos, tökmagos fungis, nizzai, amilyet mi összeállítunk a pultban fellelhető több, mint húsz alapanyagból. Az ételek mindegyike elvitelre is kérhető, és garantáltan jót tesz a vásárlásban megfáradt szervezetnek.

Magyarország egyik meghatározó kortárs táncegyüttese filmbemutatóvalDiverZity című új előadásának premierjével és a Bankett című, Lábán-díjas előadás felújításával ünnepli működésének két és fél évtizedét.  A TranzDanz produkcióról-produkcióra újjászerveződő, megújuló társulat, ahova Kovács Gerzson Péter koreográfus, látványtervező a klasszikus balett, a kortárs tánc és a néptánc legtehetségesebb szólistáit, művészeit hívja meg. Zenész társai szintén a zenei élet legkülönbözőbb területeiről érkeznek: az elektronikus zajzenétől a neoklasszikus kortársig, az akusztikus ethno-jazztől az innovatív DJ-kig, a népzenétől a korabarokkig.

A TranzDanzhoz hasonlóan a Frenák Pál Társulat is egy marandó élménnyel készül a hónap végére: a társulatnak a nemek szerepét és azok viszonyrendszerét vizsgáló trilógiájának első és legnépszerűbb darabja, a Fiúk különös tükröt tart elénk. Egy térben is érzékelhető alászállás a személyiség gyökereihez, az ösztönök világába. Kegyetlenül érzéki, költőien könyörtelen.

House és még azon is túl, avagy stimulus az agynak, ritmus a lábnak! A Dansmusiq csapata péntek este a stílus egyik legütősebb DJ-párosával, a Simian Mobile Disco mögött álló James Forddal és és Jas Shaw-val csap össze: könnyedén befogadható slágerek, feszes tempó, túlfeszített hangzás várható!

Szombat
Legyünk merészeknyitottak, ragadjuk meg a korcsolyánkat és a forralt bort és irány mondjuk a Városligeti Műjégpálya vagy az Aréna jégterasz. Antidepresszánsok szedése helyett, a kiesett testmozgást pótolandó tökéletes, a romantikának pedig sokszor még egy perecelés sem vethet véget. Ha pedig valaki a kedvenc sportjának, a jégkorongozásnak hódolna - nos, az összeállításunk neki is segít.
Ludwig Next címmel új sorozatot indít a Ludwig Múzeum - a Monochrome Clack a Ludwig Next első kiállítója. A Monochrome Clack-projekt a két művész 2009-ben kezdődött együttes alkotó tevékenységének eredménye, akik teljesen egyedi módon kapcsolják össze a hagyományos képalkotási kultúrát – jelen esetben a festészetet – a korszerű elektronikus művészettel. Az olaj/fotó/vászon festmény-installációra rávetülő számítógépes animáció (mozgás, fény, zene és szöveg) kontaktust létesít a konstruktivizmus prózai és költészeti világát hangsúlyozó műfajok között. Megteremti szimbiózisukat és ezen összhangból egy újfajta médiumot hoz létre, amely a festmény és a digitális animáció együttes képalkotásából adódó „harmadik elem” az installációkban.

A Bécsi út legszebb szakaszán – amely hivatalosan az Óbudai Promenád névre hallgat – októberben megnyitott Stereo Chef koncepciója legalább olyan változatos, mint a Pop, csajok, satöbbi Rob Gordonjának bakelitgyűjteménye. Napkelte után a reggelié, ebédidőben az á la carte-é és a menüké, este hattól pedig a grillkonyháé és a koktéloké a főszerep. Este a Stereo Chef szimbolikus kapcsolója buli üzemmódba vált, és úgy is marad hajnalig. Nem csak az alkohol- és cukormentes vörösbor szörpért érdemes betérni tehát, vagy a túrógombócért tejföllel és gyömbéres házi lekvárral, hanem hogy igyunk egy kiváló koktélt egy igazi blues bárban.
Andrey Pushkarev Oroszország deep-tech house szcénájának egyik legsikeresebb alakja, több ezer darabos lemezgyűjteménye napról-napra gyarapodik és rendületlenül kitart mellettük. Neve egyet jelent az "igazi dj műsor" fogalmával. Órákig tartó szettjei alatt egy pillanatra sem veszti el a koordinációt, csak a zenefolyamra, a hangulatokra, a közönségre koncentrál. Szombaton közel hat órás, reggelig tartó örömzenélésre készül!

Different Drum sorozat célja a fősodortól eltérő aktuális drum & bass zenék bemutatása, régebbi klasszikusokkal vegyítve. A hangsúly ezen belül is a lélekkel teli vonalon van, de izmosabb basszusfutamok is beleférhetnek. A lemezjátszók mögött: Longman, L.A.S., Markov, Mentalien.

Vasárnap



A hét utolsó napján a Kolor Kinema az utóbbi idők egyik legalábecsültebbCésar-díjas francia vígjátékát, az Egyedül Nem Megyet vetíti majd, eredeti nyelven, magyar felirattal. Claude Berri (Az Öregember És A Gyerek, A Paradicsom..., ....és a pokol, stb.) talán legjobb filmje.
A karácsony sokak szerint visszautazás egy régebbi, analóg korba tett utazás, ennek a dickensi atmoszférának pedig elengedhetetlen része az óra. De melyek a legszebb, legmívesebb számlapok, melyik óra volt "a függetlenség záloga", hol van a legismerebb budapesti napóra? Álljunk meg az ajándékok utáni rohanásban pár percre, hogy felfedezzük a város rejtett szépségeit.
Az idei utolsó WAMP kínálatban csokoládékülönlegességekbonbonoksüteményeklekvárokszószoksonkákkülönféle kávékteákmézekkézműves sörök várják a látogatókat - azaz minden, amire szüksége lehet az embernek egy tökéletes karácsonyhoz. Ezen a vasárnapon a WAMP kiállítói között lesz a szarvasgombás termékeket kínáló Gourmand Company, a különleges fűszerekkel, fűszerkeverékekkel foglalkozó Fűszerész, a többféle mézet kínáló Bolyki méz is. A helyszínen megkóstolhatod a Panyolium aszalt gyümölcsökkel megbolondított szilvalekváros kenyerét, vagy a Kapucinus Sörfőzde forró és illatos sörét is.