A Svéd Fenntarthatósági Program keretén belül, valamint a Fővárosi Önkormányzat támogatásával elkészült Budapest első bringás tisztása (hivatalos nevén szerviz-, információs és találkozópontja) a Vérmező északi csücskében.

A környezettudatosság jegyében felújított parkrészhez az önkormányzat mellett Svédország nagykövetsége, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség, továbbá több svéd vállalat is hozzátette a magáét. Az imént felsorolt észak-európai tényezők égisze alá tartozó Svéd Fenntarthatósági Program korábban két budapesti helyszínen tette le a névjegyét: e 2011-ben a Margitszigeten, az ország első öko-játszóterével, majd 2012-ben a Lánchíd budai hídfőjénél található park teljes körű felújításával.

A legfrissebb Fővárosi Önkormányzat – Svéd Fenntarthatósági Program koprodukció a bringabütykölést (fémsodronnyal odaerősített szerszámok, lángvágóval tetszés szerint hazavihetőek), a szomjoltást (kút), az informálódást (információs tábla), a találkozást (találkozópont, azaz padok és székek, utóbbiak ráadásul forgósak), a parkrész rehabilitálását, illetve a két keréken krúzolás népszerűsítését hivatott elősegíteni. A környezettudatosság itt nem csak hangzatos lózung, amire kiváló bizonyíték az energia- és költséghatékony anyaghasználat és a hely szelleméhez passzoló installáció, amely újrahasznosított biciklialkatrészekből készült.