A Movilfestival, vagy röviden MFA négy napra beköltözik a Design Terminálba, hogy kiállításokkal, előadásokkal, premierekkel és persze rengeteg videóval mutassa meg nekünk, mire képes egy mobiltelefon és némi kreativitás. A nemzetközi platformként működő szervezet két speciális kategóriával, rengeteg lelkesedéssel és több órányi videóanyaggal érkezik Budapestre.

A Movilfestawards (MFA) a mobiltelefonok által felvett audiovizuális tartalmak nemzetközi felülete. Annak népszerűsítésén dolgozik, hogy az új generáció egyenlő lehetőségeket kapjon, és emellett díjazza a tehetséget, a kreativitást is. Mindezt anélkül, hogy megkérdőjelezné a végeredmény jelentését, mondanivalóját.

Szeptember 14-15-16-17-én a Movilfestaward keretébenkonferenciákat, workshop-okat, bemutatókat tartanak majd a Design Terminálban, a szponzorokkal közösen. Az Alcatel One Touch bemutatja az új telefonját és kiállítást szervez „Mobiltelefon a kezdetektől napjainkig” címmel.

A Budapest Film Academy workshopokat tart majd az alábbi témákban: forgatókönyvírás, filmrendezés és filmkészítés egy színész szemszögéből. Az Animal Cannibals legújabb, mobillal forgatott klipjének a premierje is a itt lesz; továbbá a Nanobase Kft. bemutatót tart az antibakteriális/antivirális technológiáról.

A nevezett filmekben pedig csak egy dolog a közös: mobiltelefonokkal filmezett audiovizuális tartalmak.

Az Új Nemzedék ráadásul két speciális, magyarországi kategóriában is győztest hirdet: az "Ahol jó lenni, ahova jó menni" kategóriát nem is kell magyarázni - gyönyörű tájak, Budapest éjszaka, az ország kincsei, a Te Magyarországod.
A másik kategória az "életem a munkám", a passion culture mobiltelefonokra optimalizált esszenciája: szenvedélyes videók arról, hogy sok embernek a munkája a hobbija.