A spanyol Vogue magazinban külön cikket szenteltek Budapestnek. Szerintük a város izgalmas történelme plusz egy kis avant-garde tökéletes helyszínt teremt egy kiadós hétvégi kalandra, és hiszik, hogy érdemes elveszni az ellentétek városában. A kedvcsináló írás mellett külön galériában ismerhetjük meg a spanyol újságíró kedvenc budapesti helyeit.

Belén Gumiel írása szerint "Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy osztrák hercegnő, aki szerelmes lett egy népbe, a magyarokba, és egy városba, Budapestbe. Sissi hercegnő a város környékét választotta nyári rezidenciája helyszínéül, és a helyiek úgy köszönték meg királynőjük figyelmességét, hogy utakat, hidakat illetve egész kerületeket neveztek el róla. A XIX. században a város háborúkat, forradalmakat és bombázásokat szenvedett el, de szerencsére újjá tudott született hamvaiból, hogy Európa egyik legizgalmasabb városává váljon.

Budapest több dolog miatt is egyedi: először is Európa leghosszabb folyójának két partján fekszik, másodszor pedig itt van a világon a legtöbb termálfürdő. Közülük a Gellért fürdő szobraival, kerámia mozaikjaival, illetve Dunamenti helyzetével vált híressé, a Széchenyi fürdő pedig nem kevesebb, mint 15 medencével büszkélkedhet - így nyerte el a kontinens legnagyobb fürdője címet.

A város egyik fele Buda, amely tulajdonképpen egy középkori város, közepén a Budai Várral, a Halászbástyával és a Mátyás templommal. A kilátás innen különösen csodás, a templom színes tetőcserepei pedig mindig elkápráztatják az odalátogatókat. A Duna másik oldalán viszont egy sokkal modernebb városrész fekszik: Pest. Az Andrássy út végén a Hősök terével, dizájner boltjaival és luxus éttermeivel akár lehetne a Champs-Élysées kistestvére is, azonban a város többi része még Berlin legmenőbb szórakozóhelyeit is lepipálja.Budapest tele van élettel, a város lakói nem tudnak ellenállni a város adta csalogatásnak A helyi gasztronómia erősen támaszkodik a paprikára és az olyan hagyományos ételekre, mint a gulyás leves, de a csendes vizet egy erősödő gastropub-hullám "zavarja meg", amely könnyed és kifinomult változást hoz a tradícionális vonalhoz képest. A város underground hangulatát az úgynevezett “romkocsmák” hozzák. Ezek olyan elhagyatott épületek, amelyek buliknak, piacoknak, illetve munkahelyeknek adnak otthont, és amelyek sokszor furcsa és rendhagyó módón vannak berendezve.

Ha vásárolni támad kedvünk, akkor a Nagy Vásárcsarnok az egyik legjobb hely arra, hogy beszerezzük az ország jellegzetes termékeit, de az igazi gyöngyszem valójában az Ecseri piac, ahol az antikvitások széles választékával találkozhatunk. A szakértők szerint a legjobb dolgokat a szombat kora reggeli órákban, úgy 7 óra körül, lehet megtalálni.
Budapestet legendák, történelem és vallások gazdagítják, megfűszerezve mindezt azokkal a csodás épületekkel, amelyek a világon teljesen egyedülállóak.

Itt, az ellentétek városában sétálni, felfedezni és eltévedni azzal a kockázattal jár, hogy az ember utána nem is akarja már újra megtalálni önmagát. Ez az a város, ahova vissza akarsz majd jönni!