Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

shopping

Megnyílt a Vörös Homár grillterasz

A Vörös Homárral már jóideje lehet szemezni a hazai piacon: a város egyik legismertebb halkereskedésének számít. Elhelyezkedése halpiacos, azaz nem a körútról sétál be az ember (oké, van kis halas a Vásárcsarnokban), a Vörös Homár a budai hegyekben, egészen pontosan az Apor Vilmos téri Hegyvidék Központban fogad minden érdeklődőt.

A halkereskedéssel összekötött konyha ötlete mindig jót sejtet, a legjobb egy jó lugasban teraszként, de állva szalvétával két rakodóláda között sem olyan eget verő. Az újonnan megnyílt Vörös Homár grillterasznak némi pikantériát kölcsönöz, hogy a jó halakat (a skála széles, pénztárcafüggően) tulajdonképpen egy bevásárlóközpont földszintjén tálalják, és bár Buda, lehetne kicsit kevesebb beton a környezetben az előzőekből kifolyólag. A hely így nem egy klasszikus étterem, sokkal inkább szól (minőségre) éhes anyukáknak és apukáknak bevásárlás után. Vagy apukáknak végre egy jót kagylózni, amíg a bevásárlókosár megtelik, így kényelmesebb az eltöltött idő.

A halak pedig akárhol vannak, jók. Legjobb hazavinni a szimpatikus állatot és lesütni, de akik ódzkódnak ettől, illetve jobban hisznek más kezének, a halkereskedés mellett ezt megteszik. Hogy pontosabban legyünk, meglévő ételeket kínálnak napi és heti szinten hallevesektől és a kedvesen közhelyes lazactól a kagylókig.

A grillterasz kék kockás ponyvaterítőit és szponzorált napernyőit mi személy szerint lecserélnénk, de akit ez nem zavar, és gyakran jár a Hegyvidék Központ felé, itt egy friss és jó alapanyagokból dolgozó hibrid étterem-teraszt talál.

Itt a Vörös Homár Halkereskedésekhez tartozó blogról, az Oceancowboy-ról lehet szemezgetni halas receptekért.

Hasonló tartalmak

Gasztró Shopping Szponzorált

Konyhakiállítás 2024

A Papp László Budapest Sportarénában idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását. A március 1. és 3. között megvalósuló eseményen több mint 100 kiállító vesz részt, és közel 8000 négyzetméteren várják majd az építkezőket, a konyhafelújítókat és a sütés-főzés szerelmeseit, hogy megismerkedhessenek a hazai és nemzetközi újdonságokkal. A kiállítók standjainak kínálata mellett a szervezők számos programmal készülnek, továbbá különleges kedvezmények és egy nagy értékű nyereményjáték is várnak bennünket a 14. alkalommal megrendezett Konyhakiállításon.

Shopping

Fekete piac a Pikszisben

Még mielőtt beköszönt a sokunk által várva várt tavasz, a szemhunyorgató napsütéssel, a rengeteg összezavaró illattal és színnel, ünnepeljük még kicsit a szürkét, a sötétet, a feketét! Piaccá alakítják a Pikszis tereit és meghívnak 13 magyar designert és művészt a kedvencekből, akik a legsötétebb oldalukat és alkotásaikat mutatják meg nekünk. Az emeleten társasjátékozni lesz lehetőségünk, a falakon pedig az aktuális Off the Skin kiállítás erősíti a fekete vizuált.

Shopping

MFÖEK vásár & aukció

A Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát idén először egy izgalmas újdonsággal készül: az MFÖEK Tavaszi Fesztivál keretében több eseményt is terveznek, amelynek első felvonása az adománygyűjtéssel egybekötött vásár & aukció lesz, március 3-án. A szervezők egyedi pólókkal és felsőkkel, MFÖEK merch-ökkel készülnek, lesz helyszíni aukció Eke Angival és akusztikus koncert Saya Noéval.

Neked ajánlott

A