A Design Terminál immár harmadik alkalommal hirdeti meg a Gombold újra! kortárs öltözéktervezési pályázatot. Újdonság, hogy 2013-ban a pályázat átlépi az országhatárt: a Gombold újra! Közép-Európa a cseh, lengyel, szlovák és magyar kulturális értékek által ihletett pályamunkákat vár

A magyar kreatív ipar fejlesztéséért működő Design Terminál egyedülálló kezdeményezése a Gombold újra!-pályázat, melynek célja a fiatal magyar divattervezők támogatása. Az első pályázat döntője 2011-ben az Európai Unió magyar elnökségének kísérőeseménye volt, melyen a fiataltervezők a magyar viselettörténet által inspirált, modern kreációikat mutathatták be.2012 tavaszán, a második alkalommal kiírt megmérettetés zárórendezvényén már a verseny legjobbjai mellett tíz, a szakmában elismert magyar divattervező is bemutatkozott a szélesebb nyilvánosságnak, emellett a divat és az üzlet kapcsolatát vizsgáló konferencia és vásár is helyet kapott a programsorozatban.

2013-ban a téma nemzetközivé vált, melynek célja, hogy a kreatív iparágak területén erősödjön a regionális együttműködés gondolata, és hogy a feltörekvő közép-európai tervezők a nagyközönség mellett a nemzetközidivatipar látóterébe is bekerüljenek.

Ács Zoltán, a Design Terminál kreatív igazgatója hangsúlyozta, hogy a trend-előrejelzések szerint a következő két-három szezonban Közép-Európa fontos inspirációs forrás lesz a világ nagy divatházai számára, így a pályázat idei tematikája nem is lehetne aktuálisabb.A pályázaton való részvételhez 2013. április 2-ig a itt lehet regisztrálni, és a pályázati anyagokat feltölteni. A beérkezett pályázati anyagokat neves szakértők alkotta tervzsűri, illetve nemzetközi döntőzsűri értékeli és választja ki a kivitelezésre érdemesnek ítélt kollekciókat.
A Gomboldújra! Közép-Európa záróeseménye 2013. június 8-án szombaton kerül megrendezésre a Millenárison.