Ti is játszottatok éttermeset kis korotokban? Ha nem csak a homokozóban éltétek ki a kotyvasztós, formázós, ízesítős szenvedélyeteket, hanem a konyhában is ügyködtetek, akkor itt az ideje, hogy nagyban is kipróbáljátok a vendéglátós vénát! Február 17-én, harmadik alkalommal rendezik meg a Restaurant Day Budapest-et, amikor bárki nyithat éttermet.A lényeg, hogy amatőr légy, regisztrálj, majd süss-főzz kedvedre a vendégeknek!

Finn őrületA Restaurant Day Helsinkiben indult 2011 májusában, azóta töretlen a sikere, és jövő hónapban már Budapesten is a harmadik körre kerül majd sor.
Február 17-én
Brazíliától Ausztráliáig nyílnak majd a spontánéttermek, hogy saját házi receptekből készült ételekkel győzzék meg a vendégeket.

Tényleg bárki nyithat éttermet, de az fontos, hogy csak olyanok regisztráljanak a jelentkezési felületen, akik egyébként nem üzemeltetnek helyet. Az étlap lehet több fogásos vagy egy dologra specializált (szendvicsbisztró, burgerbár, sütiző, kávézó, lébár, rétes, fánk, palacsinta, muffin, lángos, aranygaluska, vegaőrületek stb.).

Egy napra, de komolyanA regisztráció csak egy a fontos lépések közül, amit minden leendő étterem tulajdonosnak érdemes betartani. Fontos például a helyszín kiválasztása, a hirdetési csatornák, illetve az is, hogy a megfelelő segítőink legyenek. Aztán jönnek a finomságok (szó szerint és a szervezést tekintve is). Legalább olyan fontos ugyanis egy találó név, mint a só vagy a bors. Mindent jól kell előkészíteni, hogy aztán azon a bizonyos nap már csak a gasztronómia jegyében teljen.Egyél egynapost!A Restaurant Day Budapest, összhangban az összes többi résztvevő várossal, teljesen alulról szerveződő esemény. Nem minősül kereskedelmi tevékenységnek, bár az anyag- és energia befektetéssel arányosan kell fizetni az ételekért. Lényege, hogy az éttermesek örömet szerezzenek a vendégeknek, illetve maguknak, és használják ilyen módon is a várost. Az előzetes regisztráció egyfajta szűrő, de főként segítségként működik.